Keresem

Programkereső

Keresett kifejezés:
Korosztály:Napszak:


Ár:

Programtípus:Helyszín:


Dátum:Add meg az adott idő intervallumot:
-

Gyerekprogram helyszínek

10 kategóriába csoportosítva összegyűjtöttük a gyerekprogram helyszíneket. Ha nincs konkrét elképzelésed és inkább csak keresgélnél a helyszínek között akkor ez a rész neked szól.

Megnézem | »

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

A vízi tündér

Kategória:Zene, tánc
Korosztály:Kiskamasz
Időpont:2017. október 15. 11:00
Jegyvásárlás

Helyszín: Zeneakadémia
Cím: 1061 Budapest
Liszt Ferenc tér 8.

LISZT-KUKACOK AKADÉMIÁJA – HŐSÖK, TÜNDÉREK, BOHÓCOK

A vízi tündér

10-15 éveseknek

Haydn:
A hableány dala, Hob.XXVIa:25 (Győri Noémi átirata)
Reinecke:
e-moll fuvola-zongora szonáta, op. 167 („Undine”)
Szemző Tibor:
Vízi-csoda (1982/83)
Ravel:
Gaspard de la nuit - 1. Ondine
Gershwin:
A Lorelei (Győri Noémi átirata)
Mesél és közreműködik: Győri Noémi (fuvola), Csillagh Katalin (zongora)

Hősök, tündérek, bohócok a főszereplői a felső tagozatos általános iskolások – s persze szüleik és nagyszüleik – számára meghirdetett őszi Liszt-kukac koncertsorozatnak. A régi mítoszok hősei és hősnői mindig is kedvelt alakjai voltak a klasszikus zene történetének: operák, kantáták vagy éppen hangszeres művek hosszú sora idézi meg alakjukat. De nemcsak a görög Herkuleshez hasonló héroszok ihlették meg a zeneszerzőket, hanem az olyan nagyotmondó mesebeli alakok is, mint Háry János, vagy éppen az olyan bánatos humorú bohócok, mint Pierrot. Vagy éppen a vízi tündér, a legendás Undine, aki halhatatlan lelket szeretett volna magának, ezt azonban csakis egy ember szerelme révén szerezhette meg. Elhagyja hát a vizet, egymásba szeretnek egy lovaggal, ám történetük szomorú véget ér: a lovag egykori szerelméért otthagyja a vízi tündért, aki csókjával küldi halálba a hűtlen lovagot. A történetet a romantika egyik fontos zeneszerzője, Carl Reinecke is feldolgozta, mégpedig egy nagyszabású fuvola–zongora szonátában. A művet és a tragikus történetet a Zeneakadémián Prőhle Henrik fuvolaosztályában végzett, de Helsinkiben és az Egyesült Államokban is tanult Győri Noémi, illetve a zongoradiplomáját a Zeneakadémián szerző, de emellett egykor Kanadában és Salzburgban is tanulmányokat folytató Csillagh Katalin fogja előadni és elmesélni. Mindketten számos versenyen szereztek díjakat és régóta játszanak együtt kamarazenét.

Heti gyerekprogram-ajánlónkban mindig találtok érdekességeket, tartsatok velünk!

A végéhez közeledik a nyár és a vakáció, de ne siessünk annyira előre, mert számos klassz családi fesztivál kerül megrendezésre még a szünidő végéig. 

A fenti linkre kattintva megtaláljátok családos, gyerekprogram-ajánlatainkat! Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol mindennap más és más programokról, érdekességekről adunk hírt.