Keresem

Programkereső

Keresett kifejezés:
Korosztály:Napszak:


Ár:

Programtípus:Helyszín:


Dátum:Add meg az adott idő intervallumot:
-

Gyerekprogram helyszínek

10 kategóriába csoportosítva összegyűjtöttük a gyerekprogram helyszíneket. Ha nincs konkrét elképzelésed és inkább csak keresgélnél a helyszínek között akkor ez a rész neked szól.

Megnézem | »

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Kőbányai pincetúra

Kategória:Egyéb
Korosztály:Kiskamasz
Időpont:2017. augusztus 23. 19:00

Helyszín: Kőbányai pincerendszer
Cím: 1105 Budapest
Bánya utca 37.

Kőbánya alatt egy kb. 10 millió éves, szarmata kori mészkőpaplan található több mint 30 méter vastagságban, amelyben elődeink az elmúlt 800 évben egy több mint 30 km hosszúságú, 180 000 négyzetméter fölötti alapterületű pincerendszert hoztak létre. Évszázadokon keresztül bányászták ki a követ a helyiek, hogy Budapest számos jelentős épületébe beépíthessék. A bortárolás után a 19. századtól a pincéket sör készítésére és tárolására is elkezdték használni, ám a pincerendszer történetének legizgalmasabb időszaka 1944-ben érkezett el: amikor megindultak a szövetséges bombázások Magyarország ellen, a Csepel-szigetről a repülőgéptörzs- ill. motorgyárak többek között a kőbányai pincékbe települtek le! Ahogy a hűvös pincékből felértünk, aaz 1944-es kőbányai föld alatti repülőgépgyártás időszaka levéltáras dokumentumok ill. a repülőgépgyártás egy szemtanújával, Poszlovszky Rezső bácsival (1922-2016) készített exkluzív videointerjúnk segítségével kerül bemutatásra - mindez jól követhető módon, 127 cm-es képátlójú televízión kerül ismertetésre, a videózás idejére ülőhelyet biztosítunk a résztvevőknek. 

A program hossza 3 óra körül alakul. A részvételi díj 3 000 Ft/fő (16 év alatt 2 000 Ft/fő). A túrán 30 főnél létszámstop van, így a részvétel regisztrációhoz kötött, amely a http://www.budapestscenes.com/pincetura-jelentkezes oldalon található űrlap kitöltésével lehetséges.

Heti gyerekprogram-ajánlónkban mindig találtok érdekességeket, tartsatok velünk!

A végéhez közeledik a nyár és a vakáció, de ne siessünk annyira előre, mert számos klassz családi fesztivál kerül megrendezésre még a szünidő végéig. 

A fenti linkre kattintva megtaláljátok családos, gyerekprogram-ajánlatainkat! Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol mindennap más és más programokról, érdekességekről adunk hírt.