Keresem

Programkereső

Keresett kifejezés:
Korosztály:Napszak:


Ár:

Programtípus:Helyszín:

Dátum:Add meg az adott idő intervallumot:
-

Gyerekprogram helyszínek

10 kategóriába csoportosítva összegyűjtöttük a gyerekprogram helyszíneket. Ha nincs konkrét elképzelésed és inkább csak keresgélnél a helyszínek között akkor ez a rész neked szól.

Megnézem | »

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Zenél a világ! - "Páratlan" zenék a Balkánról / Hang-szer-szám

Kategória:Zene, tánc
Korosztály:Kisiskolás, Kiskamasz
Időpont:2017. október 21. 11:00
Jegyvásárlás

Helyszín: Müpa
Cím: 1095 Budapest
Komor Marcell u. 1.

 sorozat főszereplői a zene „szerszámai”, a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a hallgatók autentikus élő zene által, az azt megszólaltató muzsikusok segítségével. Ebben a félévben világot járunk. Különböző földrészek népi eredetű zenéjével és ritkán látható hangszereivel találkozhatnak a gyerekek a koncerteken és az azokat követő hangszerbemutatókon.
A balkáni népzenében igen elterjedt népi fúvós hangszer a perzsa eredetű kaval, amely arab közvetítéssel jutott el a Balkán-félszigetre, majd Bulgáriába. A kaval fából készült, három részre szedhető, hosszú, henger alakú cső. Felső részén van a perem, amely általában csontból vagy keményfából készül, és igen gazdagon díszített. A középső harmadban található az a nyolc lyuk, amelyen a kavalos játszik. Az alsó harmadban található négy lyukat nem fogják le, ezeket „az „ördög lyukainak” nevezik.

A sorozat megvalósításában partnerünk az Ethnosound világzenei hangszerbolt.


Korosztály: 8-12 év

Heti gyerekprogram-ajánlónkban mindig találtok érdekességeket, tartsatok velünk!

Ismét egy csodás őszi hét, amikor jó szívvel ajánlunk nektek szabadtéri programokat, mert az előrejelzések szerint tökéletes időjárás várható az elkövetkező napokban.

A fenti linkre kattintva megtaláljátok családos, gyerekprogram-ajánlatainkat! Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol mindennap más és más programokról, érdekességekről adunk hírt.