Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Gyermek-élménypontok a nyári szünetben is a szentendrei Skanzenben

 

Gyermek-élménypontok a nyári szünetben is a szentendrei Skanzenben

Kihagyhatatlan szünidei móka 2017-ben is az egész családnak

Mesekert? Bábszínház? Gyerekgazdaság? Fotóműhely? A gyerekek számára a múzeum igazi játszótérré válhat. A Gyermek-élménypontokkal most még élvezetesebb a Skanzen-látogatás a gyermekes családok számára.

Kisbolt (Erdőbényei lakóház, II-4)

Klein Mózes szatócsboltja közelében, az Alföldi mezőváros tájegységben kapott helyett a gyerekek szatócsboltja, a Kisbolt, ahol az árukat meg lehet fogni, át lehet rendezni, ki lehet próbálni a kasszát és méricskélni is lehet. 

Fényképész (Mádi kereskedőház, II-8)

A Mádi kereskedőház fényképészműteremnek is otthont ad. Itt a gyerekek fényképésznek állhatnak, fotózási díszletet rendezhetnek be, majd az itt készült képet hazavihetik. 

Játékudvar (Uszkai lakóház, III-3)

Kedvelt pontja a múzeumnak a Felső-tiszavidék uszkai udvarában található játékudvar, amely szabadtéri játékokkal várja a látogatókat. 

Mesekuckó (Hajdúbagosi lakóház, VI-4)

Ha hosszúra nyúlt a séta, itt le lehet kuporogni, és meghallgatni, mit mesél a mesemondó. 

Élet a tanyán (Nagykunsági állattartó tanya, VI-10)

A Nagykunsági állatartó tanyán a gyerekek élőben is megismerkedhetnek a hagyományos paraszti gazdaságban fellelhető tipikus állatfajtákkal.

Gyerekgazdaság (Csökölyi lakóház, VII-4)

A kizárólag gyerekeknek tervezett kiállítási egységben biztonságos körülmények között minden elképzelt, vágyott, megálmodott, paraszti állattartással, növénytermesztéssel kapcsolatos tevékenységet kipróbálhatnak a gyerkőcök. 

Csodapajta (Szentgáli lakóház, VIII-4)

Itt valamennyi kiállítási darab az ábrázolt élelmiszer vagy tárgy létrehozásának munkafolyamatát mutatja be interaktív módon. Megismerhető a vetéstől az aratáson át a molnár munkájáig a kenyér „keletkezéstörténete” vagy a vajat köpülés folyamata. 

Mesekert játszótér (VIII)

A Skanzen Mesekert játszótere Kő Boldizsár szobrász és alkotótársainak munkája. A játékok között szerepel a kisgömböcös szereplőket mozgató hinta, halas csúszda, lendkerekes körhinta, kakasos mászóoszlop, kismalacot táncoltató mókuskerék. 

Bábszínház (Harkai lakóház, X-4) 

Egy bábszínház, ahol nemcsak néző lehetsz! Itt mindenki eljátszhatja kedvenc meséit, vagy szabadon engedheti fantáziáját, és új történeteket, kacagtató vagy szívhez szóló jeleneteket játszhat el.

Forrás: skanzen.hu

2017. július 31.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!