Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Szemlő-hegyi-barlang

 

Szemlő-hegyi-barlang

Nyitvatartás:
h: 10:00 - 16:00
k: zárva
sze - v: 10:00 - 16:00



weboldal >>

1025 Budapest
Pusztaszeri út 35.
Telefon: +36-1-325-6001

A jelenleg 2200 méter hosszban feltárt, fokozottan védett barlang Budapest egyik legértékesebb természeti kincse. Több, tágas folyosóból áll. Látványos formakincsű, ásványkiválásokkal gazdagon díszített. A túraútvonal mintegy 250 méter, melyet a látogatók kényelmes betonjárdákon és lépcsőkön járhatnak be, s a barlang járatok arculatát és képződményeit érzékeltetőhatásvilágítás mellet ismerhetik meg a falakat gazdagon borító, Európában ritkaságnak számító borsókő-kiválásokat és gipszkristályokat.

A barlang tiszta, pormentes levegője lehetővé teszi asztmás és légúti betegségben szenvedők kezelését a barlangban.

A fogadóépületben ajándékbolt és interaktív kiállítás látható. A parkban játszótér és egy geológiai tanösvény várja a kedves látogatókat.

A hőmérséklet egész évben állandó, 12°C, ezért nyáron érdemes melegebben öltözni. A kiépített útvonal utcai ruhában megtekinthető. Kényelmes túracipő viselése ajánlott.

Korhatár nélkül látogatható (babakocsival, kerekesszékkel is lehetséges a látogatás). A túra időtartama kb. 40 perc. A barlang csak vezetővel látogatható, túrák minden egész órában indulnak.

Belépőjegyek:

- Teljes árú: 2900 Ft

- Kedvezményes (gyerek, diák, nyugdíjas): 2300 Ft

- Családi kedvezmény: legalább 2 három évesnél idősebb gyerekkel érkezők esetén a szülők is kedvezményes jeggyel léphetnek be

- 3 éves kor alatt 100 Ft-os regisztrációs jegyet kell csak váltani

vissza

TAVASZI SZÜNETI ajánló a vidám családi pillanatokért!

Ha még egyáltalán nincs ötletetek, hogy mivel töltsétek a tavaszi szünetet, vagy ha csak egy-két napra kerestek javaslatot, mindenképpen jó helyen jártok: e heti ajánlónkban rengeteg izgalmas családi programot gyűjtöttünk össze húsvéti ünnepekre és a szünidő többi napjára.

A fenti linkre kattintva megtaláljátok családos, gyerekprogram-ajánlatainkat! Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol mindennap más és más programokról, érdekességekről adunk hírt.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!