Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Karácsonyi vásárok, adventi forgatag Budapesten

A fővárosban számtalan kisebb-nagyobb karácsonyi vásár nyílik évről-évre. Összeállításunkban azok közül a helyek közül válogattunk, ahol a standok mellett izgalmas programokkal is várják a kicsiket-nagyokat az adventi időszakban. Az adott karácsonyi vásár nevére kattintva még több információt találtok!

Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Idén elsőként ismét a Vörösmarty téri karácsonyi vásár nyitotta meg kapuit november 10-én. Itt a kézműves vásár egészen december 29-ig tart, a gasztrohelyszínek pedig december  31-ig várják a látogatókat. 2017-ben is számos esemény zajlik a téren felállított színpadon: népzenei koncert, táncház, dzsessz, gyerekkoncert és bábelőadás sem hiányzik majd a programból. Néhány előadó ízelítőként: Eszter-lánc zenekar, a Bogár Muzsika zenekar, Maszk bábszínház ésMarcipán cica is ellátogat a térre. A fűtött kézműves játszóház naponta nyitva tart délelőtt 10 és 13 valamint délután 14 és 18 óra között (24-én csak délelőtt).


Téli fesztivál a Városháza parkban

Másodikként, november 17-én a Városháza park karácsonyi vására nyílt meg. Itt is sok mindennel készülnek a családoknak. Minden adventi hétvégén ingyenes bábszínházi előadások, gyerekkoncertek, betlehemes játékok és foglalkozások várnak kicsiket-nagyokat a vásárban felállított, fűtött Üvegházban. Az idei évben is lesz angyalposta szolgálat, amelynek bevételével óvodák fejlesztését támogatják, valamint ismét meghirdetik a jótékonysági macigyűjtést – a játékokat hátrányos helyzetű, illetve kórházi ápolásra szoruló gyermekek számára juttatják el. A Városháza parkban fellép többek között a Majorka Bábszínház, az Aranygyapjú Társulat és a Belvárosi Betyárok is. A vásár december 27-én zár.


Adventi ünnep a Bazilikánál

Évről-évre egyre népszerűbb az Adventi ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvény, amelyhez a Bazilika impozáns épülete biztosítja a semmihez sem hasonítható hátteret. Ezt a remek lehetőséget kihasználva minden este 16:30 és 22:00 óra között fél óránként 3D hatású animációs filmeket vetítenek az épület falára zenei aláfestés kíséretében. A téren naponta ingyenes korcsolyapálya, hétvégente pedig ingyenes korioktatás is várja a 14 év alatti gyerekeket. A tértől induló Zrínyi utca teljes hosszában finomabbnál finomabb falatok csábítják majd a látogatókat, pénteken és szombaton pedig a Göncöl Néptáncegyüttes műsora szórakoztatja a közönséget. A vásár január 1-ig tart nyitva.


Óbudai karácsonyi vásár

December 23-ig Óbudára is érdemes ellátogatni. A karácsonyi vásáron népművészek és iparművészek sora kínálja portékáját, s míg a szülők válogatnak a gyerekek a nagyszülőkkel kipróbálhatják a vásár műemlék körhintáját, benézhetnek az adventi állatsimogatóba és kipróbálhatják a „fénykisvonatot” is. A gasztronómiai élvezeteket természetesen itt sem hanyagolják el (nem is tehetik abban a városrészben, ahol az ínyencségéről is ismert Krúdy Gyula töltötte élete utolsó éveit). Február 4-ig ingyenes koripálya is várja a gyerekeket. A hétvégi fellépők között lesz Dr. Rex, a Misztrál és a Somló Banda is. Az adventi programsorozatot a szokásokhoz híven a Kaláka együttes Szabad-e bejönni ide Betlehemmel? című műsora zárja december 23-án, szombaton.


Újpesti karácsonyi vásár

November 25. és december 24. között Újpesten is tárt karokkal fogadják a karácsonyi vásárra érkezőket. A vásár mellett itt sem fog hiányozni az ingyenes korcsolypálya, melyet február 18-ig lehet majd használni. Az adventi hétvégéken ingyenes koncertek is szórakoztatják a közönséget. A gyerekeknek külön Mesevárost hoznak létre a Szent István téri Egek Kirélynéja-főplébánia kertjében. December 2-től szombat-vasárnap egész nap gyerekbirodalommá alakul a templomkert. Esti diavetítés, bábszínház, betlehemes játék, színesíti hétvégente a programot. 10 és 18 óra között kézműves-foglalkozások, vasárnaponként 15 és 18 óra között pedig eszközös játéktár is lesz kicsiknek és nagyoknak. 


Hegyvidéki advent

Advent első vasárnapján, december 3-án nyílt meg a hegyvidéki karácsonyi vásár a XII. kerületi Polgármesteri Hivatal előtt kialakított új közösségi téren. A vásár december 23-ig délelőtt 10-től estig fogadja a látogatókat. Hétköznap délutánonként a kerületi óvodások-iskolások, művészeti intézmények, kórusok  előadásait tekinhetjük meg, hétvégente pedig bábszínházi előadások, gyerekkoncertek, mesék és betlehemes játékok is műsorra kerülnek. Eljön majd Korzenszky Klára és Bársony Bálint, az Iszkiri együttes és a Rutkai Bori Banda, s itt lesz Bab Tárulat is A három kívánság című bábelőadásával. Hétvégente 10 és 13 óra között kézműves foglalkozás vagy marcipángyurmázás is szerepel a programban.
 


Kellemes karácsonyi készülődést, sok együtt töltött időt kívánunk a családnak!

Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol minden nap friss hírekkel, érdekességekkel készülünk!

Szélforgó