Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Mikulás: programok Budapesten és országszerte

Az igazi finn Mikulásnak szerencsére nálunk is vannak helyi képviselői, akik az ország minden szegletébe ellátogatnak és magukra vállalják az december 6-ai bokros teendőket. Ajánlónkban egy csokorra valót gyűjtöttünk össze a legizgalmasabb budapesti és országos programok közül.  Az adott program nevére kattintva még több információt találtok!

BUDAPESTI MIKULÁSPROGRAMOK

Mikulás a reptéren

Tudjuk, hogy a Mikulás szeret repdesni, akár repülővel – ahogy a lappföldi Joulupukki is megérkezett Magyarországra, akár a rénszarvasok vontatta szánnal. Így nem túl meglepő, ha ezen a hétvégén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is feltűnik.

Szombaton 11-kor, vasárnap 10:30-kor indul a különleges reptérlátogatás, melyen közreműködik természetesen maga Mikulás, de lesznek ajándékok, karácsonyi zene és pilótafülkés fényképkészítési lehetőség is.


 


Mikulásfutás

Ha nem egy, nem tíz, nem száz, hanem több ezer Mikulást szeretnétek egyszerre látni, vagy akár közéjük tartozni, akkor a 2. Rossmann Mikulásfutáson a helyetek.

December 6-án két időpontban, délután 1-kor és 3-kor lehet nekivágni a 2,3 kilométeres távnak, csak és kizárólag a szervezők által biztosított Mikulásruhában (ez kisgyerek mérettől kosaras méretig rendelkezésre áll majd.)

A rajthelyként funkcionáló Corvinus Egyetem mellett felállított színpadon a Kolompos koncertezik a futás ideje alatt 4 alkalommal, a főbejáratnál pedig pónisimogatót is felállítanak.


 


Mikulásfigura készítés

Ha a Mikulásnapot nem pörgéssel, hanem  meghitt családi barkácsolással szeretnétek eltölteni, akkor a Barabás Villában a helyetek. Itt vasárnap délelőtt 11-től Mikulásfigurákat készíthettek újrahasznosított anyagokból, miközben forró kakaót szürcsöltök.

A program nem csak környezet-, de pénztárcabarát is, mivel a részvétel mindenkinek ingyenes.

 


 


Találkozz a Mikulással az óbudai EuroCenterben 

Szintén ingyenes lehetőséggel várja a családokat a Mikulás-hétvégén az óbudai Atrium EuroCenter is december 5-én és 6-án délután 14 és 18 óra között.

Mikulás és krampuszai fogadják mindkét napon az apróságokat, lehetőség lesz közös fényképkészítésre, sőt a gyerekeket – a készlet erejéig – ajándékcsomaggal is meglepi a Télapó. Friss hírek, információk az eeményről ezen a linken.

 


Mikulás korcsolyaélen

Kőbányára idén korcsolyaélen érkezik a Mikulás. A Kőbányai White Sharks Jégpályán december 6-án délután 2-kor veszi kezdetét a mulatság.

Ezen a délutánon a korisulit a manók és a krampuszok irányítják, persze időnként Télapó is beszáll majd a csúszkálásba. Lesz kézműveskedés, akadályverseny, tombola és 5 órától a MintaPinty együttes koncertjén hág majd a tetőfokára a hangulat. Sőt: az eseményhez illő jelmezben érkező korcsolyázók még ajándékot is kapnak.


 


ORSZÁGOS MIKULÁSPROGRAMOK

Állatetetés Mikulással a Gemenci erdőben

Mint minden évben, idén is ellátogat a Mikulás a gemenci erdőbe, hisz itt élnek kedves rénszarvasainak rokonai a gemenci szarvasok.

A gyerekeket az Ökoturisztikai Centrumnál gyerekkoncert fogadja, majd begördül a pörbölyi kisvasútállomásra a Mikulásvonat.

Itt a résztvevők először segítenek Mikulásnak kiválogatni az ajándékokat, amiket a krampuszok jól összekevertek, majd együtt kivonatoznak a Vadmegfigyelőhöz, ahol az erdei állatoknak szánt csemegéket helyezik el. A program szombat délelőtt 9:30-tól és délután 14:30-tól indul. Jegyek a helyszínen válthatók reggel 9-től.
 


Western Mikulás

Igazi különlegességet, vadnyugati Mikulás programot kínál a szeptemberben próbaüzemben megnyílt tordasi Westernfalu.

Családi vetélkedő, élő zene, rajzverseny, Mikulás Derbi, lasszózás, krampusz kugli, puttonytöltögetés, rodeóbika és kézműves sarok is várja a látogatókat december 6-án 11 és 17 óra között.

Lehet majd mézeskalácsot díszíteni, karácsonyfadíszt és különböző dísztárgyakat készíteni. Előzetes foglalás esetén kedvezményes jegyárak.
 


Mikulás-napi vonatozás a Kemencei Erdei Múzeumvasúton

Tudjátok mitől igazán különleges a Kemencei Kisvasút? Hogy ez az ország egyetlen vasútja, amit kizárólag önkéntesek működtetnek.

A nyár hétvégék mellett egy-egy kivételes alkalommal is beizzítják a mozdonyt. Ilyen lesz például december 5-e, szombat is, amikor délelőtt 10 órakor megérkezik a Múzeumvasútra a Mikulás, hogy megajándékozza a hozzá elzarándokolt gyermekeket.

Az ajándékosztás után a kemencei Kőrózsa Panzióban kézműves foglalkozás és LGB modellvasút vár mindenkit.
 


Barlangi Mikulás Balatonfüreden

A Mikulás kedveli a barlangokat is, ezt onnan tudjuk, hogy tavaly mi is egy budapesti barlangban találkoztunk vele.

De szívesen ellátogat az országban máshova is, hát még ha a Bakony-Balalton vidékének egyik legszebb föld alatti birodalmáról, a füredi Lóczy-barlangról van szó.

A barlangi séta során a gyerekek megismehetik Mikulás történetét, a barlang körüli erdőben pedig papírmikulás-kereső játékban vehetnek részt. A programra előzetes foglalás szükséges december 4-ig.
 


Mikulás a pécsi Természettudományi Múzeumban

Az ünnepség egyben a Weöres Sándor emlékkiállítás, a Megmozdult a szótár záróeseménye is, így a látogatóknak még egyszer utoljára lehetőségük nyílik a kiállítás interaktív elemeinek kipróbálására.

Ezen felül szombaton délután 15 és 18 óra között a Tihanyi Levendulaház levendulás „szöszmötölése”, verses-rejtvényes feladatok és zenés-táncos adventi gyerkjátszó is szerepel a programban. A játszósarokban a Mikulás fogadja a gyerekeket ehető terményekből összeállított öko-mikuláscsomaggal. A Mikuláshoz december 2-ig előzetes bejelentkezés szükséges, a többi program bejelentkezés nélkül látogatható.


Izgalmas találkozásokat a Mikulással, sok együtt töltött időt kívánunk a családnak!

Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol a friss hírek mellett, egész decemberben nyereményjátékok sorával készülünk!

Szélforgó