Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

3+1 családi úti tipp és program az őszi szünetre

Olyan egy-két napra szóló útiterveket állítottunk össze nektek az őszi szünetre, amelyekhez nem feltétlenül szükséges az adott helyszínen éjszakázni, de amennyiben tovább szeretnétek egy-egy helyen maradni, akár több napra is eloszthatjátok a látnivalókat. A teljesség kedvéért ajánlónkhoz étteremjavaslatot is mellékelünk.

Debrecen: Kerekerdő Élménypark, Agóra Tudományos Élményközpont, Zsuzsi-vasút

A debreceni Kerekerdő Élménypark október 23-tól 31-ig minden nap 10 és 16 óra között várja a látogatókat. Az egész napos belépő megváltásával parkban 18 élményelemet próbálhattok ki annyiszor, ahányszor csak kedvetek tartja. Ezek között megtalálható a hálós kalandpálya, a dzsungel vonat, a klasszikus körhinta és dodzsem, de a beszélő fával is eldiskurálgathattok. A felnőtt jegy 3500 Ft, a gyerek jegy (14 éves korig) 4900 Ft. A belépés két éves kor alatt díjmentes.


Az Agórában a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással; a gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetnek meg, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes modern épület laboratóriumaiban a látogatók bepillanthatnak a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika és a robotika rejtelmeibe; a csillagdában tanulmányozhatják az égi jelenségeket. Az Interaktív térben több mint harminc tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehet kipróbálni. Az őszi szünetben az Agóra 2020. október 23-25. és október 27-31. között hosszított nyitvatartással 10 órától 18 óráig várja a látogatókat. 2020. november 1-én az élményközpont zárva tart.

Debrecen Hétvezér megállóhelyről indul a Zsuzsi Erdei Vasút és akácosok, tölgyesek, fenyvesek, tanyák és szántók között halad az útján egészen a hármashegyaljai végállomásig. Innen könnyen elérhető a Kék Kör-fejlesztések keretében megépült 25 méter magas erdőspusztai Hármashegyi-kilátó, amelynek tetejére 101 lépcső vezet fel. A kilátóból nem csak Debrecent, de a 60 kilométerre lévő Nagyváradot is megcsodálhatjuk.  A kirándulást érdemes hétvégére időzíteni, mert a Zsuzsi Vasút október hónapban csak hétvégente közlekedik. November 1-től a vonatok téli álomra hajtják fejüket.


Étteremajánló: Vikória Étterem
, Debrecen Oláh Gábor u. 3.

A Nagyerdő szívében található étterem jó választás családoknak is, hisz ebéd előtt vagy után lehet egy jót szaladgálni a parkban, a kiszolgálás barátságos, az adagok nagyok és hétközben 1250 Ft-ért kétfogásos menüt is tudtok rendelni.


Tihany: Barátlakások, Levendula Látogatóközpont, tanösvények

Ha még nem voltatok a Balatonnál ősszel, Tihany remek választás, hiszen számos csoda otthona az Apátságtól kezdve a régi falusi portákon át a félsziget természeti szépségeiig. Őszi szüneti ajánlónkban a barátlakásokat ajánljuk figyelmetekbe. A XI. és XIV. század között ortodox szerzetesek vájtak a sziklafalba cellákat, kápolnákat, ebédlőtermet, melyek közül három lak maradt meg aránylag épségben. A remetetelepet nem csak egyediségük miatt érdemes felkeresni, hanem azért is, mert csodálatos túraút vezet ide. Legegyszerűbben az Árpád utca végéből a zöld jelzésen közleíthető meg körülbelül 30-45 perc alatt.

A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet: az egykori vulkánok világát, a később megszelídült táj harmóniáját; a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s nem utolsó sorban a levendulatermesztést. A kiállítás részeként megtekinthetünk egy látványos rövidfilmet, megismerkedhetünk a levendula lepárlásának folyamatával. Az őszi szünet alatt naponta 10 és 16 óra között van nyitva,.

A Tihanyi-félsziget tanösvényei egész évben szabadon látogathatók. A félsziget Lóczy-gejzír sétaútja volt az első bemutató sétaút az országban, mely elsősorban a félsziget különleges geológiai képződményeire hívja fel a figyelmet, de az útvonal mentén megismerkedhetünk a botanikai, zoológiai és tájképi értékekkel is Az összességében 18 km hosszú, több kisebb és nagyobb körúttal hálózza be a félszigetet. Ha szereznétek telefonos segítséget igánybe venni a PocketGuide alkalmazás letöltésével az applikációban szereplő három tihanyi túra közül egyet ingyenesen elérhettek.  

 

Étteremajánló: Lepke Étterem, Tihany, Lepke sor

A gödrösi strandon, a kalandpark mellett, és a barátlakásokhoz vezető kirándulóút közelében található Lepke Étteremben hagyományos ételek, street food és pizza egyarátn megtalálható az étlapon.


Szarvas: Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, Szarvasi Arborétum, Mini Magyarország

A látogatóközpont állandó kiállításán megismerhető a Dél-Tiszántúl tájtörténete, természeti értékei, élővilága, a Körös-Maros Nemzeti Park munkája. A Csáky-kastély kertjében elterülő Anna-ligetben évszázados fák között lehet kellemes sétát tenni, a 2014-ben megnyílt Körösvölgyi Állatparkban a vendégek megismerhetik a Dél- Tiszántúlon egykor és ma honos állatfajokat. Közel 40 féle madár és emlős illetve halfaj egyedeit tekinthetik meg az érdeklődők. A tanösvény mentén madárházak, négy ragadozóház, vizes élőhely, mókusház, kültéri teknős terrárium, kifutók, a látogatóközpont épületében pedig egy 7000 literes akváriumrendszer ad otthont a bemutatott állatoknak A látogatóink olyan rejtett életmódot élő állatokkal találkozhatnak, mint a nyuszt, a borz, a nyestkutya vagy az aranysakál. Az őszi szünetben hétfő kivételével nyitva 9 és 18 óra között.

A Szarvasi Arborétum az év minden napján nyitva tart 8 órától sötétedésig. A gyűjtemények közül négy látogatható: a legidősebb, a "Pepi-kert", a Mitrowssky-kert, a Parkerdő és a hajókikötőhöz vezető úttól délre fekvő, ún. "Konyhakerti" rész faiskolával. A gyűjteményben közel 1600 fa- és cserjefaj, fajta, változat található. A fák és a cserjék mellett kb. 250 lágyszárú növényfaj fordul elő itt. A fajgazdag növényvilága mellett a terület bővelkedik rovarokban és madarakban egyaránt. Közel 150-re tehető a madárfajok száma, amelyek egy része átvonuló vagy csak időszakosan megjelenő. A terület bejárását tájékoztató- és növénytáblák, a belépőjegy mellé adott térkép, valamint megvásárolható kísérőfüzetek és kiadványok segítik.

Ha az őszi szünet alatt nem tudjátok egész Magyarországot bejárni, elég ha elmentek Szarvasra, és ott megnézitek egyben az ország nevezetességeit. Az épületek mini-másolatai mellett a parkban makettvonatok és maketthajók is „közlekednek”. A Mini Magyarország Makettpark a Szarvasi Arborétum területén található, és az arborétumhoz hasonlóan már reggel 8-tól látogatható.
Étteremajánló: Régimódi Étterem
, Szarvastól 4 km-re az Orosháza felé vezető úton

A régi iskolaépületben kialakított étterem különlegessége a finom, házias koszt és világbajnok pacalpörkölt mellett, hogy nincsenek pincérek, így a leadott rendelést a vendég maga viszi ki az asztalához, amikor az elkészül. Figyelem: hétfőtől szerdáig zárva tart!


Komárom-Majk-Tata háromszög

A komáromi erődrendszerhez tartozó Monostori erőd egész évben nyitva áll, így az őszi szünet alatt is ellátogathattok ide. És hogy mi vár itt rátok? Közép-Európa legnagyobb újkori erődje, amely az UNSECO Világörökség várományosi listáján is szerepel. Jól érzékelteti monumetális méreteit a tény, hogy fénykorában akár 8000 katona lakhelyeként is szolgált. Az erőd alatt több kilométer hosszú kazamatarendszer húzódik. A várban kiállítások, az erdő előtt pedig Szabadtéri Haditechnikai Park várja a látogatókat. A kazamata megújult Kalandfolyosóján ügyességi játékban is részt vehetünk, a játékhoz szükséges füzet ingyenesen elérhető a pénztáraknál. Az őszi szünet alatt az Erőd a megszokott téli nyitvatartási időben, keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között látogatható.

A gyönyörűen felújított majki Kamaduli Remeteség egész bizonyosan a legkisebbeket is le fogja nyűgözni. Az erdők ölelte, Európa-szerte kuriózumnak számító barokk műemlékegyüttes tizenhét cellaházból, templomtoronyból és kolostorból áll. A némaságot fogadott szerzetesek egykori lakhelyét csak vezetett látogatás keretében lehet bejárni, mely minden egész órában indul. Az őszi szünet alatt hétfő kivételével 10-től 18 óráig tartanak nyitva, az utolsó tárlatvezetés 17:00 órakor indul. 6 éven aluli gyerekeknek a belépés díjtalan.

A kulturális programok után jöjjön egy kis testmozgás. A Tatai Fényes Tanösvényt nem csak jó időben érdemes meglátogatni, hiszen minden évszakban más és más arcát mutatja. Novemberben például a titokzatos-misztikust. A helyi láprétek és láperdők karsztforrásai 1973-ra a bányászat miatt kiapadtak, azonban annak leállta után, a kétezres években ismét megindultak. A forrásokból enyhén szénsavas, 20-22°C hőmérsékletű víz tör fel. A térség egyedülálló növénytársulásoknak és állatvilágnak ad otthont, számos madárfaj is a vidék lakója. Tizennyolc állomással rendelkező ökoturisztikai útvonal, amely interaktív módon mutatja be a fürdő területének természeti kincseit.Étteremajánló
: Vámház Fogadó – Komárom, Ácsi út 2.

A Monostori Erőd közvetlen közelében található. Az étlapon gyerekmenü is szerepel, ezen kívül hétközben kétfogásos  napi menüből is választhatunk 1100 Ft-ért, ami egy levesből és egy két variáció közül választható főételből áll.2020. október 20.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!