Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5 izgalmas pünkösdi fesztivál az ország 5 tájáról

Tematikus válogatásunkban öt országrészből válogattunk egy-egy olyan pünkösdi programot, ami igazi kikapcsolódást jelenthet az egész családnak. A program nevére kattintva még több információt találtok!

 

Pünkösdi Mulatság Füzéren

Első utunk Magyarország legészak-keletibb csücskébe vezet, Füzérre. Itt található egyik legszebb várunk, amit szerencsére nemrég újítottak fel, így nem csak a pünkösdi programokat élvezhetitek majd, de a várat is a maga teljes pompájában. A május 19. és 21. között zajló Pünkösdi Mulatság során történelmi játszótéren, hadi bemutatókon, középkori életképeken keresztül tárják a látogatók elé a vár mindennapjait. A programban szerepel hadi bemutató, lesznek rendhagyó vártúrák, lovagi párbaj, sőt középkori ruhapróba is. A vár mellett füzéri hagyomány szerint a pünkösdi májusfa felálllítására is sor kerül. 


Pünkösdölő Ópusztaszeren

Még mindig keleten maradunk, de jóval délebbre visz az utunk, a Feszty-körkép hazájába, Ópusztaszerre, ahol kétnapos fesztiválra kerül sor pünkösdkor. A május 20-21-én zajló fesztiválon  régi hagyományokat, szép népszokásokat elevenítenek fel és egy izgalmas viadalon lovas legények küzdenek a megtisztelő pünkösdi király címért. A Nomád parkban olyan X. századi tevékenységeket elevenítenek majd fel,  mint a kézi orsózás, a rokkázás, a nemezelés és a szalagszövés. A Skanzenben többek között kalácssütés, táncház és bútorfestés is szerepel a programban.

 

Pünkösdi Hal- és Vadünnep Szekszárdon

Immár átkelve a Tiszán és a Dunán, megérkezünk Szekszárdra a Pünkösdi Hal- és Vadünnep városába. A fesztivál Szekszárd város második legfontosabb közösségi ünnepe a Szüreti Napok mellett. A négynapos forgatag kínálatában szerepelnek színpadi programok, felállítják a gasztrosátorokat és boros pavilonokat, de lesz kézműves vásár és az izgalmas gyerekprogramok sem hiányoznak majd. A gasztroudvarban megkóstolhatjátok a haltepertőt vagy a gemenci szarvasragut, a vásárban nagy választékban találtok kézzel készített népi fajátékokat, kézműves szappanokat vagy kosarakat. A színpadon többek között fellép a Fabula Bábszínház és az Eszter-lánc mesezenekar, és sok-sok játékra nyílik lehetőség a Virgonckodó Játszóparkban is.


Pünkösdi Szezonnyitó Siófokon

Tovább folytatván utunkat északnyugat felé, megérkezünk a Balalon nyári fővárosába, Siófokra, ahol négynapos Pünkösdi Szezonnyitót tartanak a Nagystrandon. Péntektől hétfőig  válogathattok a vásári árusok, kézművesek, ételstandok kínálatából, forog majd a pünkösdi kerék és működik a légvár. Szombaton a színpadi programok mellett  egész napos vízi roadshow és sakkverseny is várja az érdeklődőket. Vasárnap számos gyerekelőadás zajlik a színpadon, fellép például Tompeti vagy a Hahó együttes, de hétfőn sem maradnak a legkisebbek zene nélkül: ezen a napon a Kiskalász muzsikál nekik. A programok ingyenesek.

 

Szigligeti Várfesztivál 

Elérkeztünk képzeletbeli utazásunk utolsó állomásához, Szigligetre. Várfesztivállal kezdtük ajánlónkat és azzal is zárjuk. A Balaton egyik legszebb helyén lévő Szigligeten május 20-21-én kerül sor a hagyományos pünkösdi Várfesztiválra. A szervezők, mint minden évben, idén is arra törekszenek, hogy minden korosztály megtalálja a neki megfelelő programot. A látogatók a két nap során élvezhetik a történelmi Bajvívók Egyesületének bemutatóját, az apródavatást, a solymászbemutatót, de sor kerül vásári komédiára és bábszínházi előadásra is. És mindehhez lélegzetelállító balatoni panoráma, finom balaton halak és remélhetőleg csodás időjárás társul.

 

 2018. május

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!