Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Állatkölykök

5 állatkölyök magyar állatkertekben, akiket nektek is látni kell

Szerencsére számos nagyvárosunkban van csodásan szép állatkert, vadaspark. A kiváló körülményeknek köszönhetően sok kisállat születik, a kölykök pedig mindig még aranyosabbak, pajkosabbak, mint a felnőtt állatok, így friss színfoltot jelentenek az állatkerti látogatások során. Tavaszi válogatásunkban összeszedtük az öt legkülönlegesebb csöppséget, akiket most a figyelmetekbe ajánlunk.

 

Sörényes farkas - Szegedi vadaspark


Igazi szenzáció a három sörényes farkaskölyök a Szegedi vadasparkban: ezek a farkasok igen ritkán szaporodnak fogságban, ráadásul itthon egyedül Szegeden látható maga a faj is! A viselkedésében és alkatában inkább a rókára emlékeztető állat Dél-Amerikában őshonos. Méretéből adódóan meglepő, hogy elsősorban ízeltlábúakkal és növényekkel táplálkozik. A két nőstény és egy hím februárban született.

Szegeden egyébként ezüstös selyemmajom, láma, fekete jaguár és hiéna kölykök is születtek idén, így sok apróságot láthat, aki idalátogat.

 

Lajhár - Fővárosi Állat- és Növénykert


A lajhárok sokáig simogathatók is voltak a Fővárosi Állatkertben, a végtelenül türelmes állatok jól tűrték a látogatók hadát. Most már elzártan laknak, és a tél óta mindkét nőstény egy-egy bébivel örvendeztette meg a látogatókat. A lajhárok egyébként nagyon termékenyek itt Budapesten, a Lili névre hallgató nőstény most hat éves, és már harmadik alkalommal adott életet álomszuszék utódnak.

A budapesti állatkertben pelikánfiókákat, muntyákszarvas gidát, muflonbárányt, kölyök pingvint és kormoránfiókákat lát, aki a kisállatokra kíváncsi.

 

Nyársas antilop - Nyíregyházi Állat- és Növénykert


Ez a Dél-Afrikában őshonos faj az antilopok között a legnagyobb és meglehetősen ritka. Magyarországon egyedül Nyíregyházán látható. Itt viszont jól érzi magát a nyársas antilop pár: a márciusban született borjú már a második utód a családban. A passzánnak is nevezett állatok csordákban élnek, füvekkel táplálkoznak. Érdekesség, hogy a nőstényeknek nagyobb a szarvhossza (120 cm), mint a hímeknek (100 cm): előbbiek a kicsinyek megvédésére, utóbbiak rivalizálására is használják szarvaikat.

Nyíregyházán tarajos sül és gibbon bébi is látható.


Szurikáta - Miskolci Állatkert


Ki ne rajongana ezekért az érdeklődő, éber és peckesen figyelő kisállatokért? Valószínűleg nincs ilyen állatbarát, így talán egy lelkes "óóó"-ra fog késztetni mindenkit az a hír is, hogy Miskolcon most két csöppség is szaladgál a kifutóban. A vakon és csupaszon születő apróságokat szüleik a természetben a földbe ásott üregekben, itt az állatkertben egy odúban nevelgetik. A február óta már sokat cseperedett apróságok a nagyközönség számára is láthatóak, mióta előmerészkedtek a rejtekhelyről.

Miskolcon áprilisban kúszósül is született.

 

Vadmalac - Budakeszi Vadaspark


Három vadmalac született márciusban a Budakeszi Vadasparkban: aki siet, még igazán apró korukban láthatja őket. A három csöppségből egyet pótmama nevel, de a másik kettő megtekinthető. Virgoncak, lelkesen szopiznak és sokat szaladgálnak a kifutóban, hosszú percekig el lehet csodálni játékukat.

A képek forrása a fenti állatkertek weboldala illetve Facebook oldala.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!