Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Családi kirándulástippek az őszi szünetre

Az őszi szünet már eltelt, de a novemberi hétvégék is remek alkalmat nyújtanak a családi kirándulások szervezésére is. A mostani válogatásunkhoz az elmúlt években európai uniós forrásból néhány éve megújult Kék Kör adta az ihletet.

A Kék Kör három túrarendszert egyesít: az észak-magyarországi  Országos Kéktúrát, a Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát. Eddig több ezren teljesítették az összesen 2550 kilométernyi utat, ami arra enged következtetni, hogy a túrázás hazánkban is egyre népszerűbb időtöltés. Kirándulás-ajánlónkban olyan megújult helyszíneket válogattunk össze, ahova a családdal is érdemes felkerekedni.

Fehérvárcsurgó - szurdokvölgy, kastély

A Budapesttől mindössze 80 kilométerre lévő Fehérvárcsurgó és környéke is számos látnivalót tartogat. Az itteni kirándulóhelyek is megújúltak a projekt keretében: felújították a turistaútvonalak egyes részeit és a megrongált pihenőhelyeket, új fedett és fedetlen pihenőket alakítottak ki, valamint a város melletti Zseri-házban berendezésre került egy új ökoturisztikai múzeum. A környék főbb látványosságai közé tartozik a Gaja-patak völgye, ahol például kerekesszékkel és babakocsival is járható hidat építettek a szurdok egyik legnevezetesebb látnivalójánál, az Ádám-Éva fánál.  (Fotó: Horváth József).

Börzsöny - Csóványos-kilátó, kirándulóközpont

A Csóványos a Börzsöny legmagasabb csúcsa, így épp ideje volt, hogy királyi méretéhez illő kilátót kapjon. A 938 méter magas csúcson pont egy éve, 2014. októberében nyílt meg az új kilátó. A Csóványosra több turistaúton is fel lehet jutni például Királyrétről vagy a Diósjenői Erdei Szabadidő Parkból. Ha kisebb gyerekekkel ezt túl megterhelőnek érezzük, akkor látogassunk el a Börzsöny kapujának számító Katalinpusztára, ahol szintén megújult a kirándulóközpont és az erdei iskola. A tanösvényeket bejárva – akár GPS segítségével - megismerhetjük a környék élővilágát, az óvodásokat pedig a Legyél te is kiserdész! élményösvény várja. A kirándulóközpontban erdei bolt, vadaspark és erdei játszótér is a látogatók rendelkezésére áll. És ha kedvünk szottyan, akár hangyavasúton is utazhatunk.

Baja - bringás paradicsom

Ha Baja, akkor bringázás. Az uniós beruházás keretében az új kerékpárút mellett a Petőfi-szigeten turisztikai központ létesült, ahol lehetőség van kerékpár bérlésre is. Innen rövidebb-hosszabb túrákat tehetünk a szélrózsa minden irányába. Például a Duna töltésen elkerekezhetünk Érsekcsanádra majd vissza (30 km), bejárhatjuk a gemenci erdő északi részét a Baja – Pöböly – Somfova – Szent László híd – Rév Csárda – Baja útvonalon (57 km), vagy csaphatunk egy kisebb, „családi” kört (22 km) a gemenci erdőben Pörböly, majd az Ökoturisztikai Park érintésével. Itt arra is lehetőségünk nyílik, hogy a bicikliket hátrahagyva utazzunk egyet a gemenci kisvasúton. A kerékpározás mellett remek kikapcsolódás várja a családokat a bajai Nagy-Pandúr-szigeten található Pandúr Ökoparkban is. Itt egy nyolc állomásból álló tanösvényen ismerhetjük meg a Gemenci erdő növény- és állatvilágát, a bátrabbak akár ősszel is kipróbálhatják a mezítlábas ösvényt, a park közepén pedig egy 5 emelet magas kilátóból csodálhatjuk meg a környéket. A parkba a belépés ingyenes. Szeptember 1. és március 31. között 9 és 18 óra között, április 1. és augusztus 1. között pedig 8 és 21 óra között tart nyitva.

Mesztegnyő - madármegfigyelés. kisvasút

Végül, de nem utolsósorban a Marcalitól 8 kilométerre fekvő, gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező Mesztegnyőt ajánljuk figyelmetekbe. A Kéktúra vonalán elhelyezkedő falu közelében remek túraútvonalak, kerékpárutak vannak, sőt április és október között a 8,5 kilométer hosszan kanyargó kisvasutat is kipróbálhatjuk, igaz csak szabad- és munkaszüneti napokon április elejétől november végéig. Az Országos Kék Kör Dél-dunántúli régióját érintő projekt részeként a Búsvári-halastó mellett madármegfigyelő kilátó épült, Mesztegnyő kisvasúti végállomás mellett esőbeálló, Kak-pusztán új természetőr ház és új tanösvény létesült Eltűnt Puszták Nyomában néven.

2017. szeptember 1.

Frissítve 2019. november 22.

Szélforgó

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!