Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Családi túra a Cuha-völgyben

Az ország egyik legkedveltebb családi kirándulása a Cuha-völgyi túra. A bakonyi szurdokvölgy bejárása tökéletes családi program, hiszen az útvonal nem hosszú, mindössze 5 kilométer, az út szinte teljesen szintben halad és csupa izgalmas tájelem között vezet. Ha nem meleg nyári napon kelünk útra, akkor mindenképpen készüljünk vízhatlan cipővel, gumicsizmával legalább a gyerekek számára, mert szinte kizárt, hogy száraz lábbal megússzák a patakon való 7-8 átkelést.

A völgy megközelíthető Zircről vagy Győrből vonattal. Ha autóval érkeztek, leparkolhattok a szurdok egyik (Vinye) vagy másik (Porva-Csesznek) végén, felszállhattok a két falu között közlekedő vonatra, majd a célállomásra érve a szurdokon keresztül visszagyalogolhattok a kiindulási pontra az autótokhoz.

Mi Vinyére autóztunk el, itt felszálltunk a vonatra, majd 8 perc múlva leszálltunk Porva-Csesznek vasútállomáson, ahol tábla jelzi, merre indul a szurdoktúra. Az út elején kellemes, széles erdei úton haladunk.

A patak mellettünk csordogál.

Az első akadály, amikor a patak már nem mellettünk csordogál, hanem elénk kanyarodik, így át kell vágni rajta.

Majd jön sorban a többi átkelés.

Utunk során többször keresztezzük a vasútvonalat.

Megcsodálhatjuk a vasút tervezőjéről elnevezett Gubányi Károly-viaduktot is.

Benézhetünk a környékbeli barlangokba is és elolvashatjuk a szurdokvölgyi tanösvény tájékoztató tábláit.

Vinyéhez érve, ha a piros jelzésen kicsit továbbmegyünk, és rávesszük magunkat, hogy még egyszer átkeljünk a patakon, bekukkanthatunk a Kőpince barlangba, mielőtt visszatérünk a faluba egy jól megérdemelt estebédre.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!