Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Dinó parkok határon innen és túl

A dinók számos család mindennapjainak részesei, szinte nincs olyan kisgyerek, aki előbb vagy utóbb ne esne túl a dinoszauruszos korszakon. Ha nálatok is lakik dinórajongó, akkor jó hasznát veszitek majd összeállításunknak, amelyben hazánk és a környező országok dinó parkjait gyűjtöttük össze.

 

HATÁRON INNEN


Dinó- és Kalandpark Park Rezi

A Keszthelyi-hegység ölelésében fekvő Rezi falu ad otthont a 23 000 négyzetméteres dinó parknak, amely szinte évről évre új attrakciókkal bővül. A 2014-ben megnyílt parkban a mozgó, életnagyságú dinoszauruszok jelentik a fő vonzerőt, de nem csak ezért érdemes ide ellátogatni. A kisebbek kipróbálhatják az ugrálóvárat, a hidraulikus markolókat, a kincsmosót vagy a csónakázó tavat, a nagyobbakat pedig várja a mászófal, a kötélpálya vagy a gumiköteles trambulin. A park idén tavasszal dinós kisvasúttal bővült. A nyári szezonban nyitva naponta 9 és 19 óra között, a minden attrakcióra érvényes napijegy július 1-től 5000 Ft, a látogatói jegy 1500 Ft.


Dinó Park Tata

A 2015. június végén megnyílt tatai Dinó Park a Fényes Fürdő és a szintén nemrég megnyílt Fényes tanösvény közvetlen közelében található, így egyetlen látogatás alkalmával akár mindhárom helyet kipróbálhatjuk. A folyamatosan bővülő parkban életnagyságú dinók szobrait lehet megnézni, megtapogatni, sőt egyes állatok még hangot is adnak. Minden őslény mellett tájékoztató táblán olvashatjuk el a róluk szóló legfontosabb információkat. És egy kis nyári extra: vasárnaponként egész napos arcfestéssel, csillámtetkóval és lufihajtogatással is várnak. Nyitva 10 és 19 óra között. Felnőtt belépő 1500 Ft, gyerekjegy 2 éves kor felett 900 Ft, családi jegy egy gyerekkel 2900 Ft, további gyerekek 600 Ft.


D-Rex Dinópark Tiszaderzs

2016. május közepén nyílt meg a Tisza-tó menti Tiszaderzsen a D-Rex Dinópark. A látogatók teljes életnagyságú őshüllőket láthatnak, közülük a legnagyobb tizenöt, a legkisebb pedig három méteres. Az állatok mozognak, hangot adnak ki, és egy speciális bevonatnak köszönhetően pedig külsőre is pont olyanok, mint az évmilliókkal ezelőtti őshüllők. Az élményt fokozza egy profi 3D-s mozi, ahol az akkori élővilág is megelevenedik, valamint egy ásatási területet is létrehoznak, ahol bárki kipróbálhatja, milyen a régészek élete. Nyitva naponta 10 és 18 óra között, felnőtt belépő 5000 Ft, gyerekjegy 3 és 14 év között 1800 Ft. Nyitási kedvezményekért figyeljétek a park Facebook-oldalát.


Dinó Park a Veszprémi Állatkertben

Az állatkert Dinó Parkja május közepe óta várja a látogatókat. Az itt látható dinoszauruszok egy időben éltek az 1899-ben Veszprémben talált kavicsfogú álteknőssel, mely hazánk egyik leghíresebb ősmaradványa. A kiállított szobrok a mezozoikum élővilágát hivatottak bemutatni, a dinoszauruszokról az ismertető táblák segítségével tudhatunk meg hasznos információkat. A cél egy olyan élmény-foglalkoztató kialakítása volt, ahol a gyermekek bepillantást nyerhetnek az őslénykutatók munkájába. Az állatkert nyáron 9 és 18 óra között tart nyitva. Felnőtt jegy 2600 Ft, 3 és 18 éves kor között 1800 Ft, családi jegy egy gyerekkel 6200 Ft, további gyerekeknek 1200 Ft.


DinoExpo 2016

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezésre kerül a Dino Expo, az iharkúti dinoszaurusz-lelőhely, és az ott folyó ásatási munkálatok bemutatására rendezett nyílt napok keretében. A lelőhely szomszédságában lévő településeken (Németbánya, Bakonyjákó), a dinoszauruszokhoz és a kutatáshoz kapcsolódó, továbbá egyéb szabadidős és kulturális programokkal egész napos tartalmas elfoglaltságot találnak itt az érdeklődők. Idén július 30-án, augusztus 7-én és augusztus 11-én kerül sor az eseményre. Az iharkúti ásatás megtekintése illetve a geotúrák regisztrációköteles programok, érdemes minél hamarabb jelentkezni. Ezen programok ára felnőtteknek 1500 Ft, gyerekeknek 6 év felett 1000 Ft.


 

HATÁRON TÚL 


Dino Park Kassa - Szlovákia

A Kassa belvárosától 10 kilométerre található Kassai Állatkert területén található a Kassai Dinó Park. A parkba csak az állatkert felől biztosított a bejárás. Az erdei környezetben elhelyezett életnagyságú dinoszauruszok közötti séta kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményteli szórakozást ígér. A parkban 3D-s mozi és játszótér is várja a látogatókat, de nyitva áll a Dino Grill és nyáron jó szolgálatot tehet a dinós fagyizó is. A nyári időszakban nyitva 9 és 19 óra között. Állatkert és Dinó Park kombinált jegyár €6,40, 2 és 6 év között €1,50, 6 év feletti gyerekeknek €3,20. A Dinó Parkba külön belépőt nem lehet váltani.


Dino Park Bled – Szlovénia

A gyönyörű Bledi-tó közelében, Ljubljanától mindössze 25 percre található Szlovénia egyik első szórakoztató parkja, a Dino Park. A 2015-ben Radovljicában létrehozott parkot 2016-ban költöztették a könnyebben megközelíthető lescei helyszínre. A dinoszauruszok mellett egyéb őskori kiállítások is helyet kaptak itt, legyen szó a régi Rómáról, Görögországról vagy a Stonehenge-ről. A látogatókat étkezési lehetőség és játszótér is várja. A dinókra felmászni szabad! A parkba a napi belépő felnőtteknek €18, 3 év feletti gyerekeknek €9.


Dino Parc Barcarozsnyó – Románia

2015. nyarán nyitotta meg kapuit a Brassótól körülbelül fél órányira lévő Barcarozsnyón a 45 élethű dinoszauruszt felvonultató park. A bejáratnál egy igazi dinócsontváz fogadja a látogatókat, akik ezután kedvükre bejárhatják a parkot, akár vezetett túra keretében, akár a románul, angolul és németül feliratozott információs táblákat követve. Júliusban és augusztusban éjszakai túrákra is lehetőség nyílik. A park 10 órakor nyit, hétfőtől csütörtökig 6-kor, péntek-szombaton 8-kor, vasárnap pedig 7-kor zár. A felnőtt belépő 28 LEI (kb. 2000 Ft), gyerekeknek 3 és 14 éves kor között 22 LEI (kb. 1500 Ft).


Dino Park Újvidék – Szerbia

Egészen friss, csupán pár hónapos a legújabb szomszédos dinó park, amely a Szegedtől körülbelül másfél órára lévő Újvidéken található. Az április vége óta üzemelő parkban 24 dinoszaurusz replika kapott helyet, melyek nagy része mozgatható és hangot is ad ki. Ezen kívül van egy elkülönített ásatási terület az ifjú régészjelölteknek, játszóház, 12D mozi, kalandpark és mini állatkert. A park a nyári időszakban délelőtt 10-től este 9-ig tart nyitva. A napijegy felnőtteknek 300 dinár (kb. 800 Ft), gyerekeknek 200 dinár (kb. 500 Ft), 3 év alatt a belépés ingyenes.


Stryrassic Park Bad Gleichenberg– Ausztria

A stájer erdei ösvényen feltárul előttünk a dinoszauruszok világa, mintha sok millió évvel visszarepültünk volna az időben. Itt található a legnagyobb T-Rex csontváz, a maga 8 méteres magasságával és 18 méteres hosszúságával, de a hatalmas 3 méter magas Giganto Raptor is minden bizonnyal ámulatba ejti a látogatókat. A park a mamutoknak is otthont nyújt. A nap során vezetett túrákon is részt vehetünk, de kipróbálhatjuk a kalandparkot vagy benézhetünk a 8D moziba is. Ha több időt szeretnétek itt tölteni, a park fáira épített lombházikókban is megszállhattok. A belépő felnőtteknek €12, 2 évnél idősebb gyereknek €8.

 

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!