Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Egy nap a városban

5+1 INGYENES SZÜNIDEI ÖTLET BUDAPESTEN

Ha hó vége van, vagy kiköltekeztétek magatokat a nyaralásnál vagy egyszerűen csak nem akartok már megint ezreket otthagyni egy néhány órás programért, de a helyi játszótér is kezd monotonná válni, vegyétek a nyakatokba a várost, és próbáljátok ki ajánlatainkat. Akár többet egy nap, akár beosztva heti egy-két alkalommal.

A zölddel megjelenő szövegrészek mind linkek, amelyekre kattintva bővebb információkhoz juthattok az adott programokról!

 

Rex Állatsziget


Keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között
látogathatjátok meg a Rex Állatsziget ugató, nyávogó, nyerítő, mekegő lakóit. A Rex Kutyaotthon Alapítvány által életre hívott létesítményben egész biztosan ti is olyan jól fogjátok magatokat érezni, mint az itt élő állatok. Az élménypark részét képezi egy 130 férőhelyes európai színvonalú állatotthon, egy állat- és természetvédelmi oktatóközpont, egy háziállatokat bemutató parasztudvar, valamint az alapítvány által működtetett kutyaiskola, és a terület közepén életre keltett vizes élőhely.

 


Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

A múzeum Kőbányán található és nem csak a gyerekek, de a szülők is egész biztosan számos érdekességre bukkanhatnak itt. A kiállításokon bemutatásra kerül a tűzvédelem története, mindent megtudhattok a tűzoltáshoz szükséges eszközökről. Igazi különlegesség a világ egyetlen római korból fennmaradt víziorgonájának maradványa is. Az orgonát Óbudán, az egykori tűzoltószékház rejtette római kori pincében találták meg, majd 1996-ban működőképes állapotba hozták és most a múzeum egyik legféltettebb kincse.

 


Hárs-hegyi kilátók

Akár egy melegebb napon is érdemes nyakunkba venni a Hárs-hegyet, hiszen a hőmérséklet a városi levegőnél akár jó pár fokkal is hűvösebb lehet. Viszonylag kis területen két kilátóból is megcsodálhatjuk a budapesti panorámát. Az egyik a Kaán Károly-kilátó, amit a Szépjuhásznétól a sárga jelzésen tudunk megközelíteni. A kilátóból pazar panoráma tárul a szemünk elé és a környező hegyekre. Ha tovább haladunk a sárga jelzésen, az út elvezet a Makovecz-kilátóhoz, ahonnan a Belvárost, a Dunát, a Várat egyaránt megcsodálhatjuk.

 


Nyár a könyvtárban

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagkönyvtárai nyáron is várják a látogatókat. Egyes egységek a szünidő alatt pár hetes szünetet tartanak, de számos helyszín egész nyáron látogatható. Adatbázisunkban megtaláljátok a hozzátok legközelebb eső könyvtár nyári időbeosztását. A 16 év alattiak mentesülnek a beiratkozási díj megfizetése alól, így ha csak a gyerekeknek szeretnétek könyvet kivenni, az ő beíratásuk ingyenes. A könyvtárak ingyenes nyári programokat is szerveznek, például az Ugocsa utcai könyvtár.

 


Hűsölés a Barlanglakásban

A budafoki barlanglakások egyidősek a településsel. Létük gazdasági okokra vezethető vissza: a mészkőbányászatra. A bányászok a bánya vájataiba mélyítették házaikat. Az 1800-as években már 700-800 ember lakott a Promontoron durva mészkőbe vájt lakásokban. Később a szőlőműveléshez elszegődött zsellérek, végül a szegényebb gyári munkások laktak itt. Ennek az időszaknak állít emléket az eredeti formájában megmaradt Veréb utcai barlanglakás. Az emlékhely előzetes telefonos bejelentkezéssel látogatható.

 


+1 Városi Titkos Füzet

A Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria valamint a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. közös projektjeként jött létre a Városi Titkos Füzet. Az ingyenes kiadvány családok számára tervezték, hogy érdekességek, hasznos információk és játékos feladványok segítségével gyerekek, szülők és nagyszülők közösen ismerhessék meg a Belváros épületeit, tereit, szobrait és egykori hőseit. A kis füzet egy kiindulópont, melynek segítségével remélhetőleg egyre többen kezdik el kutatni és keresni Budapest csodáit. A Városi Titkos Füzet ingyenesen letölthető ezen a linken.

Fotó: vegeldaniel.com

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!