Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Barackos piskóta, akár gluténmentesen is

2021.09.06.

Barackos piskóta, akár gluténmentesen is

Gyerekek és szülők örök kedvence a piskóta. Nézzük hogyan készül Szélforgó módra.

Tinilányként gyakran sütöttem piskótát. Élveztem, hogy gyorsan és könnyen elkészül. Büszke voltam rá, hogy tudok sütni. Persze azóta rájöttem, hogy a sütés kicsit többről szól azért, de piskótát azóta is szeretek sütni. Van, hogy csak úgy magában esszük, van olan is, hogy gyümölccsel halmozom meg. A mostani recept is gyümölcsös vagyis barackos lesz.




Közepes méretű tepsihez elegendő mennyiségek:

  • 6 tojás
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt (nálam gluténmentes lisztkeverék, abból is Schar Patisserie)
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 szem nagy őszibarack

A tojásfehérjét robotgéppel elkezdem felverni. Amikor már majdnem kemény, lassan hozzáadagolom a cukrokat és teljesen kemény habbá verem. Ezután egyesével hozzáadom a tojások sárgáját, majd ezt követi a sütőporral összekevert liszt (kanalanként). Itt már nem géppel dolgozom, hanem óvatosan fakanállal keverem össze.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, elegyengetem és a tetejére helyezem szép sorban a kis szeletekre vágott (megpucolt) barackot.

20 percig sütöm légkeveréses módon 200 fokon. Természetesen a tűpróba itt sem árt, így tudjuk ellenőrizni, hogy biztosan átsült-e.

Az első 15 percben nem nyitogatjuk, nézegetjük! Sőt, ha elkészült akkor sem vesszük ki egyből, hanem résnyire nyitott sütőajtó mellett hagyjuk meghűlni.

Sok sikert hozzá és jó étvágyat!

2021. 09. 06.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!