Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Egyszerű kifli

2020.04.06.

Egyszerű kifli

amit biztosan meg tudsz te is csinálni!

A recept egy ikres anyukától származik, akinek van egy remek blogja. Sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe Kálcit és receptjeit: https://kalcirecept.hu/

Lássuk, hogyan készül ez az ikres kifli néven elhíresült egyszerű kifli.

2,5 dkg friss élesztőt felfuttatok 2,5 dl meleg, cukrozott tejben (1 teáskanál cukor). 35 dkg lisztet beleöntök egy keverőtálba, hozzáadom az 1 teáskanál sót és a 2,5 dkg olvasztott vajat. Majd az élesztős tejet is hozzáteszem és pár perc alatt készre dagasztom a tésztát. Eztán két cipót készítek, amit kör alakúra kinyújtok. A lapokat 4 részre vágom, és egyenként továbbnyújtom őket, amilyen vékonyra csak tudom.

Ha ezzel megvagyok, akkor a szélesebb részénél kezdve feltekerem a tésztát vagyis kifli alakúra formázom őket, majd egyből sütőpapírral borított tepsibe teszem. 8 kiflim lesz így, melyek tetejét megkenem kevés tejjel. Előmelegítem a sütőt 200-210 fokra (légkeveréses sütőnél) és a sütő aljába egy másik tepsibe vizet teszek. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik. 15-20 perc alatt szép aranybarnára sülnek és kész is a finom reggelire való.


2020. április 6.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!