Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Gyors és finom mézeskalács a gyerekekkel

2020.12.07.

Gyors és finom mézeskalács a gyerekekkel

Beindult a mézeskalács szezon, hoztuk mi is a receptünket

Rengeteg mézeskalács receptet találhattok az interneten. Én is sokfélét kipróbáltam már, de az alábbit szeretem a legjobban.

Pár perc alatt előkészítem a tésztáját és már jöhetnek is az ikerfiaim a formázásban segédkezni, amit mindig nagyon élveznek.

A mézeskalács finom tízóraira, uzsonnára, kis nasinak, gyümölccsel vagy teát iszogatva mellé.

Próbáljátok ki a receptünket ti is!

Ez az adag 4 tepsihez elég:

16 dkg vaj

16 dkg porcukor

1,5 dl méz

2 tojássárgája

1 evőkanál tejföl (narancslével kiváltható)

1 bio narancs héja

60 dkg liszt (lehet gluténmentes lisztkeverék is akár, így még omlósabb)

2 teáskanál szódabikarbóna

1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

A vajat a porcukorral kihabosítom, hozzáadom a mézet, a 2 tojássárgáját, a tejfölt, a narancshéjat. Jól elkeverem, majd ehhez öntöm hozzá a szódabikarbónás lisztet. Összekeverem, majd gyúrni kezdem. Könnyű tésztát kapok, amit pár percre a hűtőben pihentetek. Pont ennyi idő kell a gyúródeszka, a kiszúró formák előkészítéséhez.

A tészát 4 adagra osztom. A deszkát meglisztezem kicsit és kinyújtom a tésztát 3-4 mm vastagságúra. Ezután jöhet is a mézeskalácsok formázása, melyben a gyerekek biztos örömmel részt vesznek. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezgetem a kiszúrt formákat. Kis helyet hagyok közöttük, mert növekedni fognak. Ha szeretitek, akkor diókat is lehet beleszúrni díszítésképpen.

A sütőt előmelegítem 175 fokra, alul-felül sütésre állítva.

A teli tepsi mehet is a sütőbe kb. 10 percre, addig amíg halvány barnára pirulnak a kis mézeskalácsaink. Ne legyenek túl barnák, mert akkor nagyon megkeményednek.

Miután kihűltek, jól záródó dobozban tárolom őket.

Jó étvágyat hozzá!

2020.12.07

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!