Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Gyors újévi tekercs

2021.01.05.

Gyors újévi tekercs

4 ízben, csak 3 összetevőből

Ha a nagy karácsonyi ebédek-vacsorák után ismét készen álltok valami újdonságra, akkor próbáljátok ki ezt az igen egyszerű, gyereksegítséggel is prímán elkészíthető sütit! A mindössze három összetevőből álló tekercsek különlegessége, hogy egy adagot többféleképp is ízesíthettek, így a család minden tagja a saját ízlésének megfelelő finomságot ehet.


A tekercsek összetevői: mascarpone, vaj és liszt. 64 minitekercs elkészítéséhez mascarponéból és vajból 200-200 gramm, lisztből 320 gramm szükségeltetik. A három összetevőt egyszerűen öszegyúrjátok (figyelem, a vajat időben vegyétek ki, hogy elég puha legyen!) és fóliába tekerve egy éjszakára, de legalább néhány órára, a hűtőbe teszitek. 



Másnap négy egyforma darabra vágjátok a tésztát. Darabonként összekevertek 30 gramm cukrot a kedvencetekkel, ami lehet darált dió, kakaópor, vaníliás cukor, fahéj, kókusz, darált mogyoró vagy bármi egyéb, amit szeret a család. Az ízesített cukrot a nyújtódeszkára szórjátok és ezen nyújtátok ki a tésztát kör alakúra, nyújtás közben többször megforgatva, hogy mind a két oldalra elegendő mennyiség jusson.



A kört pizza vagy derelyevágóval 16 cikkre vágjátok, a hosszabb végénél kezdve feltekeritek és 190 fokon 20 perc alatt készre sütitek. figyeljetek rá, hogy a tekercs "csúcsa" alulra kerüljön, így biztos nem fog kinyílni sütés közben.

Természetesen ha csak egy ízt szeretnétek, akkor 120 gramm cukrot keverjetek össze a választott ízestítéssel és mind a négy kör nyújtásánal ezt használjátok.  



A szuper kis receptet itt találtuk.


2020. január 5.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!