Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Házi kifli gyorsan

2021.04.14.

Házi kifli gyorsan

Szuper kipróbált recept!

Mindig jól jön egy kipróbált kifli recept, ha zárva a közért, de másnapra kell péksüti a reggelihez vagy tízóraihoz, ha szeretnétek egy nagyobb adagot elkészíteni és pár darabot lefagyasztani, vagy ha csak egyszerűen csak azt szeretnétek, hogy a frissen sült kifli illata lengje be a lakást. A tekerésben a gyerekek is besegíthetnek!

És most lássuk a részleteket! 2,5 dkg friss élesztőt felfuttatok 2,5 dl meleg, cukrozott tejben (1 teáskanál cukor). 35 dkg lisztet beleöntök egy keverőtálba, hozzáadom az 1 teáskanál sót és a 2,5 dkg olvasztott vajat. Majd az élesztős tejet is hozzáteszem és pár perc alatt készre dagasztom a tésztát. Eztán két cipót készítek, amit kör alakúra kinyújtok. A lapokat 4 részre vágom, és egyenként továbbnyújtom őket, amilyen vékonyra csak tudom.


Ha ezzel megvagyok, akkor a szélesebb részénél kezdve feltekerem a tésztát vagyis kifli alakúra formázom őket, majd egyből sütőpapírral borított tepsibe teszem. 8 kiflim lesz így, melyek tetejét megkenem kevés tejjel. Előmelegítem a sütőt 200-210 fokra (légkeveréses sütőnél) és a sütő aljába egy másik tepsibe vizet teszek. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik. Ízlés szerint nagyszemű sót, köménymagot vagy bármilyen más apró magot tehetsz rá. 15-20 perc alatt szép aranybarnára sülnek és kész is a finom reggelire való. Nálunk mindig nagy sikert arat!


2021. április 14.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!