Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Karácsonyi sütemény francia módra

2020.12.23.

Karácsonyi sütemény francia módra

Klasszikus csokis édesség, amit a család minden tagja imádni fog

Ha idén szeretnétek valami újat kipróbálni a beigli mellett/helyett, akkor ajánljuk figyelmetekbe a franciák hagyományos karácsonyi süteményét a bûche de Noëlt (alias fatörzs). Természetesen ennek is számos változata létezik, mi a klasszikus receptet mutatjuk most be.



A tésztához keverjetek ki négy tojássárgáját 10 dkg cukorral és egy zacskó vaníliás cukorral, majd adjatok hozzá még egy egész tojást. Apránként adagoljatok hozzá 10 dkg lisztet, majd a tojások habbá vert fehérjét. Enyhén kivajazott sütőpapíron, téglalap alakú tepsiben süssétek 200 fokon 10 percig. Sütés után borítsátok ki egy hideg felületre, és takarjátok be egy tiszta kendővel.


A krémhez 10 dkg cukrot kevés vízzel főzzetek sűrű sziruppá, és habverővel keverjétek össze 3 tojássárgájával, egészen addig, amíg a keverék ki nem hűl teljesen. Adjatok hozzá 25 dkg nagyon puha vajat és keverjétek szép krémesre. A krémet osszátok ketté. Az egyik adagba tegyetek 2 ml kávét, a másikba 10 dkg olvasztott csokoládét.


A kihűlt tésztáról húzzátok le a sütőpapírt, kenjétek meg a kávés krémmel és tekerjétek fel. A két végéből vágjatok le egy pár centis darabot, ez szolgál majd a fa "göcsörtjeként". A tekercset vonjátok be a csokis krémmel, majd illesszétek rá a göcsörtöket, és végül villával húzzatok csíkokat a csokimázba, hogy tökéletes fatörzs legyen belőle. Ha van kedvetek, időtök és türelmetek, marcipándíszítéssel is csinosíthatjátok.


2020. december 23.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!