Keresem

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Látványos húsvéti sütik

2021.03.23.

Látványos húsvéti sütik

Próbáljatok ki idén valami újat!

Minden ünnepnek megvannak a maga klasszikus ételei. Karácsonykor sehol nem hiányzik az asztalról a beigli, szilveszterkor a virsli, január elsején a lencse, húsvétkor a kalács. Most öt olyan húsvéti süteményreceptet osztunk meg veletek, amelyek nem csak mutatósak, de akár az Instás sütiversenybe is benevezhettek velük. Arról nem is beszélve, hogy elkészítésüknél az apró gyerekkezek is jó szolgálatot tehetnek.



Húsvéti tojás keksz

Egyszerű amerikai cukros keksz alapon cukormáz díszítés.

Fotó: Micah A. Leal/ Southern Living



Hozzávalók:
 230 gr vaj, 200 gr kristálycukor, 360 gr liszt, 1,5 tk sütőpor, fél tk só, 1 tojás, 2 tk tej, fél tk vaníliaaroma

A cukormázhoz: 3 tojésfehérje, 450 gr porcukor, fél tk vaníliaaroma, kevés víz, ételszínezék

Elkészítés: A puha vajat keverjük habosra a kristálycukorral, egy másik edényben pedig keverjük össze a lisztet, a sütőporral és a sóval. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vaníliaaromát és elektromos habverővel keverjük 1 percig, majd adjuk hozzá a lisztet és keverjük tovább, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Fóliába tekerbe tegyük a hűtőbe egy órára. Miután kivettük, nyújtsuk kb. fél centi vastagra, sütikiszúróval szaggassunk belőle tojásformákat és süssük ki a 180 fokra előmelegített sütőben. Akkor vegyük ki, amikor épp egy kis színt kap, ez kb 9-10 perc. 

A mázhoz elektromos habverővel keverjük a hozzávalókat a víz kivételével addig, amíg fényes masszát nem kapunk, ez kb. 5 perc lesz. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy fogkrémnél egy kicsit hígabb állagot kapjunk, majd tegyük kis edényekbe és keverjük hozzá a kívánt ételszínezéket. Egy kisebb adagot tegyünk félre a hűtőbe jól lekarava. A színes mázat kivágott végű nylonzacskóból tudjuk a kekszekre nyomni úgy, hogy a szélére egy kört írunk, majd ezt apránként, körkörösen feltöltjük. 12 órányi száradás után a maradék fehér mázzal díszíthetjük fel a húsvéti tojásainkat. Ha kész van, hagyjuk még száradni egy órát. Gyerekekkel érdemes a boltokban kapható díszítőtollakat használni, mert ezeket sokkal egyszerűbb kezelni és így mindenki szabadabban alkothat.



Tojás alakú húsvéti süti

Nem csak finom, de igen látványos is!

Fotó: realsimple.com



Hozzávalók:
90 gr mandula, 100 gr barna cukor, 350 gr liszt, fél tk sütőpor, fél tk só, 1/4 tk fahéj, 230 gr puha vaj, 1 tojás, 3 tk vaníliaaroma, sűrű baracklekvár, porcukor a szóráshoz

Elkészítés: 180 fokra előmelegített sütőben 6-8 percig süssük a mandulákat, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Késes aprítóban daráljuk finomra 50 gr barna cukorral. Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet a sóval, a sütőporral és a fahéjjal. Egy másik tálban elektromos keverővel keverjük habosra a vajat a maradék 50 gr barna cukorral. Ezután mehet bele a tojás és a vanília, majd a mandula és a liszt. Addig keverjük, amíg épp összeáll, ne keverjük túl! Csináljunk két gombócot a tésztából és fóliába csavarva tegyük legalább 3 órára hűtőbe. Kilisztezett gyúródeszkán mindkét gombócot nyújtsuk kb. 3 mm vastagra, és tojás alakú kiszúróval szaggassuk ki a formákat. A tojásformák felének közepét szúrjuk ki egy nagyobb műanyagkupakkal. Ha a tészta túl puha, tegyük be egy kicsit a mélyhűtőbe. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig süssük adagonként. Ha kihűlt, az egész "tojásokat" kenjük be sűrű baracklekvárral, majd tegyük rájuk a lyukas párjukat és szórjuk meg porcukorral. Kb. 20-24 süti lesz ebből az adagból. Zárt sütisdobozban 5 napig eláll szobahőmérsékleten.




Répatorta falatkák

A húsvéti kedvenc répatorta mini változata

Fotó: Caitlin Bensel/Southern Living


Hozzávalók:
115 gr puha vaj, 100 gr kristálycukor, 100 gr barna nádcukor, 1 nagy tojás, 1,5 tk vaníliaaroma, 250 gr liszt, 1 tk sütőpor, 1 tk fahéj, fél tk szódabikarbóna, fél tk só, 3 közepes répa reszelve, 100 gr darabolt dió, 200 gr porcukor, 3 ek tej

Elkészítés: Melegítsétek elő a sütőt 190 fokra. A puha vajat keverjük habosra a kristálycukorral és nádcukorral, majd adjuk hozzá a tojást és a vaníliaaroma felét, jól keverjül össze. Egy másik keverőtálban vegyítsük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket a vajas masszához, majd keverjük bele a répát és a diót. Evőkanálnyi adagokat helyezzünk a sütőpapírral bélelt sütőlapra és süssük 12-14 percig a sütő felső részében. Akkor jó, ha a kekszek alja aranybarnára sült. Miután kihűlt, csepegtessük rá a tejből, porcukorból és vaníliaaromából kikevert mázat.


2021. március 23.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!