Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Muffin többféle ízben

2020.07.29.

Muffin többféle ízben

Almás? Banános? Lekváros vagy nutellás?

Jöjjön egy újabb kedvenc, ami minden gyerek arcára mosolyt csal. Ez a muffin! Remekül lehet variálni, különböző ízesítésűt készíteni. Sőt tejmentesen is elkészíthető. Mi most egy alaptésztát mutatunk meg nektek. Gyerekkel együtt elkészíthető! 

A recept egy ikres anyukától származik, akinek van egy remek blogja. Sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe Kálcit és receptjeit: https://kalcirecept.hu/



Muffin alaptészta:

  • 125 g margarin (tejmentesen a zöld Vénusz sütőmargarinnal)
  • 150 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 250 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej (tejmentesen: például rizstej)

A cukrokat a tojásokkal habosra keverjük, majd beledolgozzuk a puha margarint. Ehhez adjuk hozzá a liszt, sütőpor keveréket és a legvégén a tejet. Ebből az adagból 12 db muffin jön ki. 200 fokon sütjük alul-felül sütéssel 20-25 percig.

Ahogy fent írtuk, ezt az alaptésztát sokféleképpen lehet ízesíteni.

Nálunk az almás-fahéjas verzió a kedvenc. 1 adag tésztába egy almát kell belereszelni a nagyobb reszelőn és ízlés szerint fahéjjal ízesíteni.

Lekvárosat vagy nutellásat is lehet készíteni úgy, hogy kevés tésztát raktok a papírba, majd egy púpos teáskanálnyi lekvár vagy nutella a közepébe és aztán lefeditek a tésztával.

Banános-csokis verziónál 1 adag tésztába egy banánt kell összetörve belekeverni és ízlés szerint csokidarabokkal megbolondítani.

Jó sütögetést!

2020.07.28.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!