Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Pihe-puha túrófánk gluténmentesen

2022.02.07.

Pihe-puha túrófánk gluténmentesen

Gyors és könnyű recept a fánkszezonban

Több mint 2 éve gluténmentesen étkezem, így a család is kitanulta már mit is jelent ez a mindennapokban. A gyerekek mindig elmondják miben is van liszt, ami jó móka, másrészt sokat tanulnak belőle.

Vannak olyan hagyományos ételek, melyeket nagyon nehéz gluténmentesen elkészíteni. A fánkról is ezt gondoltam, amíg nem találkoztam ezzel a túrófánk recepttel. Köszönet érte a Kata Boszorkánykonyhája, gluténmentes és hagyományos ételek oldalnak.

Erről a fánkról senki nem mondja meg, hogy nem búzaliszttel készült. Próbáljátok ki, hiszen egy egészségesebb verziója a hagyományos receptnek és rizslisztet már szinte bármelyik élelmiszerboltban lehet kapni.

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 4 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ½ db bio citrom reszelt héja
  • ½ mokkáskanál só
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg rizsliszt
  • ½ cs sütőpor
  • 5 dl napraforgóolaj a sütéshez
  • 1 evőkanál vaníliás porcukor a tetejére

A tojásokat összekeverem a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, a reszelt citromhéjjal (vagy 3 csepp Lemon illóolajjal), majd az áttört túrót is belekeverem. Végül hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. Összesen ennyit kell tennem a tészta elkészítéséhez és már süthetem is.

Olajos kézzel nagyobb diónyi gombócokat formálok (a gyerekek biztosan szívesen segítenek ebben), majd nem túl forró olajban szép pirosra sütöm a fánkgombócokat. Ne tegyetek egyszerre sok fánkot az olajba, mert majdnem a duplájukra megnőnek. A fánkokat elvileg nem kell forgatni, megfordulnak maguktól. Mondjuk ez nekem még sosem sikerült. J Szóval marad a villával óvatosan mozgatás, forgatás.

Az első fánkot leellenőrzöm, hogy átsült-e rendesen a közepe. Ha nem, akkor csökkentem a hőt, és lassabban sütöm a fánkokat. A megsült fánkokat papírtörlőre szedem, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálaláskor porcukorral megszórom, ha szeretném. 

Gyorsan elkészül, nagyon finom! Próbáljátok ki ti is!

2022.02.07.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!