2020.05.12.
Egyszerű, finom és gyerekekkel együtt elkészíthető
Ezt a receptet egy régi kolléganőmtől, Zsókától tanultam. Azóta többször elkészítettem már, a család és barátok legnagyobb örömére.
Idén lett 70 éves az én szeretett Anyósom, Kati néni. Ez alkalomból most unokáival, vagyis az én virgonc 4 éves fiaimmal együtt készítettem el a tortát. A fiúk nagyon élvezték a közös sütést és komoly részt vállaltak belőle.
Ruga volt a piskótasegédem, Soma pedig a krémkészítésben segédkezett (na jó Apa is besegített). A legjobban persze mindenkinek a kóstolás ment. :)
Lássuk hogyan készül ez a finom torta!
Hozzávalók:
1 db kerek piskóta tortalap kettévágva (Az én alapreceptem ez hozzá: 6 tojás, 6 púpos evőkanál liszt, 6 lapos evőkanál cukor, 1 kávéskanál sütőpor)
75 dkg tehéntúró áttörve
20 dkg porcukor
1 dl sárgabarack lekvár
2 csomag vaníliás cukor
2 db citrom reszelt héja és leve
5 dl Hulala vagy Dr. Oetker patisserie creme
1 csomag habfixáló
Az áttört túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromok reszelt héjét és levét, majd jól kikeverjük. Felverjük a cukrászhabot egy habfixálóval, majd összekeverjük a túrós masszával.
A tortát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral (tehetünk rá tetszőlegesen friss gyümölcsöt is, például sárgabarackot) majd ráhalmozzuk a túrókrémet, végül befedjük a másik tortalappal.
Hűtőbe tesszük pár órára. Tálalás előtt a tetejét porcukorral és friss citromhéjjal díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!
2020. május 12.