Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Túrótorta a Nagyinak

2020.05.12.

Túrótorta a Nagyinak

Egyszerű, finom és gyerekekkel együtt elkészíthető

Ezt a receptet egy régi kolléganőmtől, Zsókától tanultam. Azóta többször elkészítettem már, a család és barátok legnagyobb örömére.

Idén lett 70 éves az én szeretett Anyósom, Kati néni. Ez alkalomból most unokáival, vagyis az én virgonc 4 éves fiaimmal együtt készítettem el a tortát. A fiúk nagyon élvezték a közös sütést és komoly részt vállaltak belőle.

Ruga volt a piskótasegédem, Soma pedig a krémkészítésben segédkezett (na jó Apa is besegített). A legjobban persze mindenkinek a kóstolás ment. :)

Lássuk hogyan készül ez a finom torta!

Hozzávalók:

1 db kerek piskóta tortalap kettévágva (Az én alapreceptem ez hozzá: 6 tojás, 6 púpos evőkanál liszt, 6 lapos evőkanál cukor, 1 kávéskanál sütőpor)

75 dkg tehéntúró áttörve

20 dkg porcukor

1 dl sárgabarack lekvár

2 csomag vaníliás cukor

2 db citrom reszelt héja és leve

5 dl Hulala vagy Dr. Oetker patisserie creme

1 csomag habfixáló

Az áttört túróhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromok reszelt héjét és levét, majd jól kikeverjük. Felverjük a cukrászhabot egy habfixálóval, majd összekeverjük a túrós masszával.

A tortát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral (tehetünk rá tetszőlegesen friss gyümölcsöt is, például sárgabarackot) majd ráhalmozzuk a túrókrémet, végül befedjük a másik tortalappal.

Hűtőbe tesszük pár órára. Tálalás előtt a tetejét porcukorral és friss citromhéjjal díszítjük.

Jó étvágyat hozzá!


2020. május 12.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!