Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5 kihagyhatatlan könyv ovisoknak

2021.02.09.

5 kihagyhatatlan könyv ovisoknak

Egyszerű, de nagyszerű mesék a legkisebbeknek

Az ovisok az állandóságot értékelik. Sokan szeretik ugyanazt enni tízóraira vagy uzsonnára, nem unják meg huszadszorra sem a kerekecske-dombocskát és mindig a kedvenc cipőjüket akarják felvenni. Nincs ez máshogy a könyvekkel sem. A kedvenc mesekönyvet estéről-estére kérik, és azt sem bánják, ha egymás után ötször is elolvasod nekik ugyanazt a történetet. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem érdemes próbálkozni időnként egy-egy új olvasmánnyal. Most bemutatunk néhány olyan könyvet, amelyek nálatok is biztos sikert aratnak.



Nicholas Oldland: A melegszívű medve

Volt egyszer egy melegszívű medve, aki mindent és mindenkit megölelt, ami vagy aki az útjába került. Legjobban a fákat szerette ölelgetni. Azonban egy napon találkozott egy favágóval... Egy könyv a szerző zseniális illusztrációival a szeretet és az ölelés erejéről, nem szájbarágós módon. Örök kedvencünk. A könyvet az UNICEF Gyerekkuckó oldalán Pallaghy Anna felolvasásában is megismerhetitek.


Aino Havukainen és Sami Toivonen: Tatu és Patu fura masinái

Nálunk a gyerekek órákig forgatták és nézegették ezt a könyvet, ami nagy megkönnyebbülés volt, mert egy olyan könyvről van szó, ami 0-tól 99 éves korig bárkit a bűvkörébe vonz. Tatu és Patu, a fantáziadús ötleteiről híres testvétpár ebben a könyvben tizennégy olyan találmányát mutatja be, ami nélkül kisgyerekkel nehéz boldogulni. A könyv végére csak csak egy kérdésmerül fel az emberben: hogyhogy nem én találtam ezt ki???


Kőszeghy Csilla: Bumburi nyaral

Az ovishumor koronzatlan királya, Bumburi, mindig olyan kalandokba keveredik, amiken visítva nevetnek a kicsik (és jó esetben a nekik olvasó felnőttek is). A sorozatból egyik kedvenc részünk, amikor Bumburi és Lili nyaralni indulnak. Mivel a malac túl kicsi, a ló meg túl nagy, így Lalira, a csacsira esik a választásuk közlekedési eszköznek. Nem biztos, hogy jó választás volt, de Lali makacsságának köszönhetően indulnak a kalandok...



Paulovkin Boglárka: A katicabogár elveszett pöttyei 

Kedves mese legkisebbeknek a kis katicáról, akinek csúszdázni támadt kedve, de jaj, a lendülettől leesett a levélről és a vízbe pottyanva bizony elúsztak a pöttyei. Ki segít neki megtalálni a pöttyöket? A könyv remek lehetőséget biztosít, hogy mesés formában ismerkedjenek a gyerekek a számokkal és a vízi állatokkal.


Végh György: A kéményseprő hóember

És a végére egy téli klasszikus, Hó-Kuzspók Istók története, aki nem akármilyen hóember. Ő táncol a telefonpóznán, feljut a háztetőkre, találkozik egy macskával és megment egy pislákoló lángot. Hosszú, csíkos sálja van és egy sokat használt söprűje. Repülni is tud, de ami a legérdekesebb, igazi kéményseprő válik belőle. A könyv külön érdekessége, hogy az illusztrátor, Molnár Jacqueline üresen hagyott néhány oldalt, ahova a gyerekek is megrajzolhátjak az általuk elképzelt hóembert.


2021. február 9.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!