Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

A hősök mindent legyőznek

2021.01.29.

A hősök mindent legyőznek

Januárban is izgalmas és szép könyvek kerültek bele a Szívünk rajta programba

A gyerekkönyv ajánló csapata ezúttal Jamie Littler regényét választotta a hónap könyvének. A mű egy rettenthetetlenül bátor fiúról szól, akiről kiderül, hogy varázserővel bír, aki minden akadályt leküzdve családja megkeresésére indul. 

 

A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el 2014-ben a Bookline a Szívünk rajta programját, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást: januárban a program szakmai és gyerekzsűrije egyaránt Jamie Littler Zúzmaraszív című könyvét választotta. A szakmai csapat részéről Mutier Uszáma tanár így nyilatkozott a könyvről:  

- A Zúzmaraszív fedélzetén nemcsak főszereplőink, Ash és társai érezhetik magukat fagyos hangulatban, hanem mi is, hiszen minket is magukkal visznek egy izgalmas utazásra ebbe az új, havas világba. Milyen kívülállónak, különlegesnek lenni? Hogyan küzdhetünk meg önmagunkért? A gyönyörű képekkel illusztrált történet elgondolkodtatva, kellő izgalmakkal szolgál olvasója számára, mely méltó helyet foglalhat el a klasszikus kedvencek között.” 

 

Réka, a gyerekzsűri 12 éves tagja így vélekedett a hónap könyvéről:  

- Nagyon tetszett, mert nagyon izgalmas, és mert sok különböző karakter van benne. Érdekesek benne a leviatánok, a támadások, és hogy Ash - a főszereplő - is néha fél, pedig nagy ereje van. Ez az egyik legjobb könyv, amit eddig olvastam. Néha ijesztő volt, ezért csak nagyobbaknak ajánlanám. Nagyon jók a képek, csak sokszor előre ki lehet találni belőlük, hogy mi fog történni, és ez nem túl szerencsés. Arra, biztosan fogok emlékezni ahogyan a Varjúboszorka végig segíti Asht, és óvja őt. Szilánk karakterét nagyon jól megcsinálták, hogy először nagyon jó, aztán nagyon gonosz lesz.” 

 

A hónap könyvén kívül még számos alkotás kiérdemelte a Szívünk rajta matricát. Finy Petra Bodzaszörp című könyvében a nagyszülőkre hívja fel a figyelmet, meséken keresztül bemutatva, milyen nagy segítséget adhatnak, mennyire támaszkodhatunk rájuk és nem utolsósorban mennyit lehet velük mókázni. A Lisa Aisato, Haddy Nije szerzőpáros Aludj kis virág című meséjében varázslatos természeti képekkel segít kicsiknek és nagyobbaknak az elalvásban. A Levél a királynak egy zseniális könyv, ráadásul fantasztikus fordításban olvashatjuk magyarul. Egy lebilincselő történetet kapunk a gonosszal vívott harcról, lovagiasságról, bátorságról és az igaz barátságról. Izgalmas, félelmetes, és egyben letehetetlen lovagregényt tarthat a kezében az olvasó, amit az elmúlt ötven év legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában. 

A mai kor környezettudatos gyerekeinek fontos és hasznos útmutatója lehet a 100 dolog, amit a Földért tehetsz című kötet. 100 olyan ötletet mutat be a kisebbeknek, amivel nemcsak a bolygót óvhatjuk, de közben istenieket szórakozhatunk is. 

Kertész Edina A lány, aki szavakkal varázsolt című könyvben Szabó Magda életét mutatja be meseszerűen a gyerekeknek, a Képek története pedig művészettörténetről szól a kisebbik korosztálynak, okosan és lebilincselően.2020. január 29. 

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!