Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Egy program, egy könyv, egy nyereményjáték a Napraforgó Kiadóval!

2023.04.18.

Egy program, egy könyv, egy nyereményjáték a Napraforgó Kiadóval!

Április hónap ajánlata: Ilyen vagyok! Milyen vagyok?

2023-ban is folytatódik sorozatunk a Napraforgó Kiadóval, akik minden hónapban egy Szélforgón található programhoz, ajánlóhoz keresnek egy passzoló könyvet, és mindezt szuper nyereményjátékkal koronázzuk meg. Április hónap ajánlata Major Eszter könyve, amely a kicsik számára is érthetően fogalmazza meg, mit jelent a kitartás, az őszinteség, az udvariasság, a pontosság vagy éppen a hála, így a gyerekek és a felnőttek el tudnak beszélgetni arról, hogy az ő esetükben mennyire találkozik az elmélet (Ilyen vagyok!) a gyakorlattal (Milyen vagyok?).


Áprilisban a Napraforgó Kiadó ajánlatához szerintünk nagyon jól passzol a 6Színben látható, Janikovszky Éva történetei alapján színpadra állított Az úgy volt... című gyerekelőadása, amely szintén a gyerekek szemszögéből vizsgálja a világ nagy dolgait.

És hogy mit találtok a Napraforgó Kiadó könyvében, amelyet áprilisi Facebook nyereményjátékunkon még meg is nyerhettek? Az is kiderül a lenti ismertetőből. A játékra válaszaitokat április 30-án este 20:00 óráig várjuk.

Sokszor halljuk napjainkban, hogy a gyerekek nem ismerik bizonyos értékek, erények tartalmát. Az értékekre nevelés legegyszerűbb és leghatásosabb módja a felnőtek példamutató magatartása, de időnként nem árt konkrétabban is megfogalmazni az erényeket, hogy a gyerekek pontosabb képet kapjanak arról, mit miért tesznek a felnőttek. Az értékeket, erényeket ugyanis tanulás útján sajátítjuk el, ezek nem veleszületett, egyértelmű dolgok

Éppen ezért nem árt a fogódzó, ha van mihez nyúlni a szülőknek egy-egy konfliktus után, vagy amikor mélyebben, de a gyerekek számára is érthető módon akarják megfogalmazni az elvárt magatartást. Az erényeket ugyanis többféleképpen is átadhatjuk a gyerekeknek: leginkább példamutatással, de beszélgetéssel is, egy mese vagy éppen egy vers révén. Talán ez az utóbbi módszer az, amely észrevétlenül, szórakoztató módon adja át a tudást a gyerekeknek.

Ebben segít Major Eszter Artisjus-díjas dalszövegíró frissen megjelent könyve. A Napraforgó Könyvkiadó gondozásában létrejött kötet gyermekverseken keresztül igyekszik segítséget nyújtani a szülőknek, pedagógusoknak, és maguknak a gyerekeknek is abban, hogy megértsék egy-egy érték, erény mélyebb tartamát.

Major Eszter nem először szólítja meg a gyerekeket, Évszakok címmel megjelent leporellói szintén friss hangot hoztak a gyerekversek világába. Az Ilyen vagyok! Milyen vagyok? folytatja ezt a hagyományt, ezúttal is a gyerekek szemszögéből ragadja meg a lényeget, így a kicsik könnyen azonosulnak a versek beszélőjével. A remek sorokat Major-Takács Eszter ragyogó illusztrációi keltik életre. 


4 éves kortól ajánljuk.


2023. április 18.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!