Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Egy program, egy könyv, egy nyereményjáték a Napraforgó Kiadóval!

2023.06.05.

Egy program, egy könyv, egy nyereményjáték a Napraforgó Kiadóval!

Június hónap ajánlata: Bartók és a tücsöklagzi

2023-ban is folytatódik sorozatunk a Napraforgó Kiadóval, akik minden hónapban egy Szélforgón található programhoz, ajánlóhoz keresnek egy passzoló könyvet, és mindezt szuper nyereményjátékkal koronázzuk meg. Június hónap ajánlata Tapolczai-Zsuráfszky Lilla könyve, amelynek segítségével a magyar népi kultúra csodálatos és sokszínű világába pillanthatunk bele.  A Bartók és a tücsöklagzi című hangmodulos kötetben 13 nyomógomb segítségével autentikus, mégis modern köntösbe öltöztetett, színvonalas népzenei élményt kapnak a gyerekek.



Júniusban a Napraforgó Kiadó ajánlatához szerintünk nagyon jól passzol a Magyar Zene Házában június 17-én megrendezésre kerülő ingyenes családi koncert, „Az otthon dallama”, egy mesébe szőtt zenés daljáték, amelynek főszereplői Júlia kisasszony és Dániel úrfi. A történet megszólítja a legkisebb, legnyitottabb korosztályt, az óvodásokat (3-6 évesek), az örökmozgó és kíváncsi kisiskolásokat (6-10 évesek) és a kritikus de érdeklődő, és a humorért, a vidámságért hálás kiskamaszokat (10-14).

És hogy mit találtok a Napraforgó Kiadó könyvében, amelyet júniusi Facebook nyereményjátékunkon még meg is nyerhettek? Az is kiderül a lenti ismertetőből. A játékra válaszaitokat június 16-án este 20:00 óráig várjuk.

Vajon milyen hangja van a cimbalomnak? Ki tudja, mi az a tekerő? Meg tudnák fújni egy dudát? A Napraforgó Könyvkiadó gondozásában megjelent Bartók és a tücsöklagzi című kötetben a magyar népi kultúra csodálatos és sokszínű világába pillanthatunk bele.

A könyvben felcsendülő népdalok mellett a legérdekesebb magyarországi hangszerek neveivel és hangzásával is megismerkedhetnek az olvasók. Ebben a témában Bartók Béla neve megkerülhetetlen: a könyv kedves története révén már egészen kiskorban találkozhatnak a gyerekek az egyik leghíresebb népzenekutatónk és zenetudósunk nevével.

Tapolczai-Zsuráfszky Lilla, a könyv szerzője és megálmodója a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncművésze és énekes szólistája. A népművészet és néphagyomány szeretete születése óta szerves részét képezi életének, ebben a témában sokrétű ismerettel rendelkezik. Feltett célja, hogy hiánypótló mesekönyve segítségével a fiatalabb generáció izgalmas, játékos formában, a szülők és a telefonok bevonása nélkül ismerhesse meg a magyar népi hangszerek, viseletek és énekek egyedülálló világát.

Kiss Anna illusztrációi néprajzilag hiteles, kivételes fantáziáról árulkodó, részletgazdag és színpompás világot teremtenek, amely lehetővé teszi, hogy a gyermekek életébe észrevétlenül beszivároghasson a magyar népi motívumkincs lenyűgöző látványvilága.

A mesekönyv nyomógombonként 15 másodperces zenei részleteit a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara és Tapolczai-Zsuráfszky Lilla énekhangja szólaltatja meg.

Ezzel a kötettel igazán színvonalas, hiánypótló, hagyományőrző kötetet vehet a kezébe az olvasó.

 

3 éves kortól ajánljuk.

2023. június 5.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!