Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Egy program, egy könyv, egy nyereményjáték a Napraforgó Kiadóval!

2022.12.12.

Egy program, egy könyv, egy nyereményjáték a Napraforgó Kiadóval!

Január hónap ajánlata: Varázslatos útmutató a dinoszauruszokhoz

2023-ban is folytatódik sorozatunk a Napraforgó Kiadóval, akik minden hónapban egy Szélforgón található programhoz, ajánlóhoz keresnek egy passzoló könyvet, és mindezt szuper nyereményjátékkal koronázzuk meg. Január hónap ajánlata egy izgalmas állatos könyv a Varázslatos útmutató a dinoszauruszokhoz.


Januárban a Napraforgó Kiadó ajánlata mellé a Magyar Természettudományi Múzeum kiállításait ajánljuk, ahol a dinókon kívül rengeteg más érdekeséggel találkozhattok az állandó és időszaki kiállításokban. Sőt, havonta egyszer, minden hónap első vasárnapján ingyenesen látogathatja meg a  Múzeum kiállításait minden 26 év feletti látogató, illetve a 18 éven alattiakat kísérő maximum 2 felnőtt.

És hogy mit találtok a Napraforgó Kiadó könyvében, amelyet januári Facebook nyereményjátékunkon még meg is nyerhettek? Az is kiderül a lenti ismertetőből. A játékra válaszaitokat január 31-én este 20:00 óráig várjuk.

A dinoszauruszok 150 millió évig népesítették be a Földet. Változatos méretű (Előfordultak csirke nagyságú, de akár 30 méteres testhosszúságú, több ezer kg súlyú dinók is.) szárazföldi állatok voltak. Az őslénykutatók több mint 1000 fajt azonosítottak, a dinoszauruszok maradványait a Föld összes kontinensén megtalálták.

Akadtak növényevő, húsevő és mindenevő példányok is. Több fajnál megfigyelhetőek a csontváz módosulásai, előfordultak olyan példányok melyek testén páncél alakult ki, vagy fejükön szarv, taréj vagy díszes, sisakszerű képződmény. Akadtak pikkelyes példányok is, akiket a mai hüllőkhöz hasonlíthatunk. A legtöbb nagy csoportjuk tojásrakó, fészeképítő állatként ismert, ez arra utal, hogy a madarakhoz hasonlóan szaporodhattak. A kötet élvezetes leírásokkal, rengeteg érdekes adattal mutatja be a Triász a Jura és a Kréta időszakban élt dinoszauruszokat. 

Az impozáns méretű, és varázslatosan illusztrált könyv igazi csemege az őslények kedvelőinek. Ajánlott 8 éves kortól.2023. január 17.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!