Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5+1 karácsonyi mesevilág a fővárosban és környékén

 

5+1 karácsonyi mesevilág a fővárosban és környékén

Ahol akár az ünnepi dekorációt is beszerezhetitek!

A karácsonyi hangulat nélkülözetetlen elemei az ünnepi fények, dekoráció és finom illatok. Otthonunkban ezekből persze csak korlátozott mennyiség fér el, és a pénztárcánk is határt szab a lehetőségeknek, de van pár helyszín Budapesten és környékén, ahol minden csak a karácsony szépségéről szól. Most öt ilyen csodavilágot mutatunk be, ahova akkor is érdemes elmenni ámuldozni, ha már minden dekorációs elemet beszereztetek otthonra.




A Gödöllői Királyi Kastély Pálmaházában minden nap igazi karácsonyi hangulat vár rátok. 

Itt nem csak a színek és formák különböztetik meg az egyes fenyőfákat és szobarészleteket, de Magyarországon úttörő módon az illatok és ízek is megjelennek a dekorációs ötletek között.

Karácsonyig a hét minden napján nyitva tartanak, hétfőtől szombatig 8:00 és 18:00, vasárnap 9:00 és 16:00 óra között. A belépés ingyenes.

A helyszín könnyen megközelíthető a Királyi Kastály parkján keresztül, gyalogosan kb. 3 perc séta, vagy autóval a Martinovics Ignác u. 2/a címen. 

***

És ha már úgyis Gödöllőn jártok, ki ne hagyjátok a Karácsonyház meglátogatását! Egy igazi karácsonyi mesevilág tárja itt ki kapuit a látogatók előtt. 

A Karácsonyház előtt sült gesztenyét majszolhattok, forró teát vagy forralt bort iszogathattok és a karácsonyi élményt egy műemlék körhinta teszi teljessé.

Parkolni a háztól 50 méterre lévő Művészetek Háza parkolójában lehet, ahol az első másfél óra 200 Ft, ezt meghaladóan pedig 440 Ft/óra munkanapokon 8-18 óra, szombaton 8-12 óra között.

A Karácsonyház Gödöllőn a Szabadság út 2. alatt található. Hétfőtől-szombatig 9-18 óra között, vasárnap pedig 9-17 óráig tartanak nyitva. 

***

Szentendrén az egész évben nyitva tartó Hubay Házba érdemes így karácsony tájékán ellátogatni, hiszen az ünnepek környékén sok újdonsággal várják az érdeklődőket.

A szalon Szentendrén Bercsényi u. 1. szám alatt található (bejárat a Bogdányi út felől) és naponta 10:00 és 17:45 óra között tart nyitva. A belépés ingyenes.

***

Ebben az évben is megnyitotta kapuit a gyömrői Karácsonyfalva, ahol mesebeli karácsonyi környezet várja a karácsonyimádó kicsiket és nagyokat!

kis karácsonyi falu 4 teremmel várja a látogatókat. Az alsó szinten milliónyi karácsonyi dekoráció található. A lépcsőfordulóban egy életnagyságú Mikulás áll őrt pazar karácsonyi környezetben, az emeleten pedig Gusztáv, a jegesmedve birodalmába csöppenünk, de találkozhatunk itt Rudolffal és a Plüssbirodalom lakóival is.

A gyömrői Karácsonyfalva egészen december 31-ig tart nyitva naponta 10:00 és 19:00 óra között a Táncsics Mihály utca 70. szám alatt. A belépés ingyenes.

***

A Lumina Park fénycsodái idén először érkeztek meg Budapestre. A Palatinus Strandfürdő területén egy körülbelül másfél kilométeres sétaúton járhatjátok be a karácsonyi mesevilágot. Mi is ellátogattunk a parkba. A hasznos tippekkel tűzdelt élménybeszámolót ezen a linken találjátok.

 


+1 tipp: Virágpiac 

December 23-ig a budapesti Virágpiacra is érdemes elmenni körülnézni, ahova ilyenkor kereskedői belépő nélkül is beengednek hétfőn és csütörtökön 16:00 és 19:00 óra között, a többi napon (vasárnap kivételével) 16:00 és 20:00 óra között. A látogatói jegy 500 Ft/fő. Parkolási díj: 200 Ft. Cím: Budapest, XIII. kerület, Szent László út 21-23.

2022. december 9.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!