Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

A 10 legjobb vizes játszótér Budapesten és országszerte

 

A 10 legjobb vizes játszótér Budapesten és országszerte

A vizes játszók a nyár nagy slágerei: lássuk, merre találtok ilyeneket!

Sajnos Magyarországon még mindig nem vagyunk elkényeztetve vizes játszóterekkel, de szerencsére idén is létesült néhány új hely, és bízunk benne, hogy számuk a jövőben is növekedni fog. Elvégre a nyáron kevés kellemesebb szórakozása van a kisgyerekeknek, mint az önfeledt vizezés és sarazás. 


Újpesten a Szilas parkban épült vizes játszót 2014-ben folyómeder dombokkal, teknősbékákkal, vizes homokozóval és különleges mászókákkal. A parkban ezen kívül van KRESZ pálya, sportpálya és kosárpalánkok is. Használata ingyenes.

Megközelítés: a 20E, 126, 126 A, 296, 296A buszokkal a Művelődési Ház megállóból.

Kép forrása: Wintermantel Zsolt Facebook oldala

2018. júniusban vehették birtokba a gyerekek a kispesti Berzsenyi utcában a város legújabb vizes játszóterét, ahol mintegy négyezer négyzetméteren pancsolhatnak a gyerekek. Használata ingyenes.

Megközelítés: 15 perc séta a Határ úti metrótól, könnyen megközelíthető még az 50 és 42 villamos Corvin körúti megállójától is.

Kép forrása: Gajda Péter Facebook oldala

Az újpesti Tarzan Parkban is nagy népszerűségnek örvend a vizes játszótér. Itt a spriccelős elemeken kívül, lehet zsilipekkel, gátakkal és emelőkkel is ügyködni. Használatához parkbelépő váltása szükséges.

Megközelítés: A 20E busz Iglói utcai megállójából, 14 villamos Atlétika utcai megállójából, a 296 és 96 busz Szilágyi utcai megállójából.

Kép forrása: tarzanpark.hu

Szintén 2018-as újdonság az Aquaworldben létesített Aqua Spray Park. A speciális vizes játszótér hűsítő permetkapukból, vízköpőkből, billenő vödrökből és egyéb interaktív vizes elemekből áll. Naponta 10:00 és 20:00 óra között vehető igénybe az Aquaworldbe megváltott érvényes jeggyel.

Megközelítés: A Keleti pályaudvartól a 230 busszal az Íves útig, a Belvárosból a 30-es busszal a Homoktövis utcáig.

Kép forrása: aquaworldresort.hu


Felújított, családbarát stranddal indította a 2018-as szezont a székesfehárvári városi strandA két legnagyobb fejlesztés, a háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence megépítése volt. Újdonság, hogy a gyermekmedence vizes játszótérrel, egy úgynevezett spray parkkal egészült ki. A strand 8 és 19 óra között tart nyitva.

Kép forrása: szekesfehervar.hu

Bükfürdőn 2016 óta élvezhetik a látogatók Tobzos Ottó vizes játszóterét, ahol színes vizes elemek egész sora biztosítja a hűsölést az egész családnak. A játszótér a Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrum területén üzemel, az I. zónára érvényes belépővel használható. Az árakról ezen a linken tudtok tájákozódni.

Kép forrása: bukfurdo.hu

Kaposvár kedvelt pihenőhelyén a Deseda tónál, a Fekete István Látogatóközpont mellett is találtok egy klassz vizes játszóteret. Ez a játszótér nem a klasszikus vizezős-pancsolós kategóriába tartozik, hiszen a játszótér a tóra épült rá. Lehet ügyeskedni a tutajokon, egyensúlyozni a pontonhídon, bevenni a várat a kis szigeten (ha sikerül szárazon átérnünk.) Használata ingyenes.

***

Győrött 2016-ban gyereknapon avatták fel a Bisinger sétányon található vizes játszóteret. A játékok között találhatók itt zsilipek, vízememelők, szökőkutak, tekerős kút és még számos más vizes csoda. A játszótér délelőtt 10 és este 8 között tart nyitva, használata ingyenes.

Kép forrása: kisalfold.hu

A Kis-Balatonnál a zalavári Várszigeten lévő Kis-Balaton Ház mellett található játszótér egy részén is találunk vizes elemeket. A komplex vizes játékelemek használatával a gyerekek szabhatják meg, merre is haladjon a víz: elzárhatják az útját, újra megereszthetik, vagy akár új útra is terelhetik. A játszótér keddtől vasárnapig 9 és 18 óra között vehető igénybe. Használata ingyenes.

Kép forrása: nyuduvizig.hu

Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrum szabadidőparkjában a kaposvárihoz hasonló tutajos vizes játszótér található. Bár ez jellegénél fogva inkább a nagyobbaknak ajánlható, azért a kicsiket se hagyjátok otthon. Nekik tökéletes a kaland- vagy rönkjátszótér, megcsodálhatnak sok-sok állatot, és a legkisebbeket játszószoba is várja. A játszótér és egyéb attrakciók ökocentrumi érvényes belépővel vehetők igénybe.

Kép forrása. tiszataviokocentrum.hu

A borítókép illusztráció!

2018. augusztus 1.

Frissítve: 2019. augusztus 26.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!