Keresem

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

A fáraó sírjának felfedezése már csak január 9-ig

 

A fáraó sírjának felfedezése már csak január 9-ig

Fedezzétek fel a kiállítást a családi vezetőfüzettel!

A Fáraó sírjának felfedezése kiállítás II. Amenhotep ókori egyiptomi uralkodó korát és sírjának szenzációs felfedezését mutatja be a Szépművészeti Múzeumban. A tárlat fókuszában a fáraó Királyok völgyében megtalált sírkamrájának méretarányos rekonstrukciója áll. A sírkamra falait borító színpompás jelenetek a napisten és a túlvilágon újjászülető elhunyt uralkodó utazását elevenítik meg. A sírkamra körül a látogató az eredeti ásatási dokumentáció segítségével átélheti a szenzációs régészeti felfedezés legizgalmasabb pillanatait, és végül beléphet II. Amenhotep lenyűgöző sírkamrájának életnagyságú, valósághű másába.Amikor Victor Loret francia egyiptológus 1898-ban felfedezte a nagy fáraó, II. Amenhotep sírját, papírlapokra jegyzetelt. Nagyon pontos feljegyzéseket készített az ásatás során: nemcsak azt írta fel, hogy mit talált, hanem azt is, hogy melyik napon és a sírban pontosan hol. A leletek azóta különböző múzeumokba kerültek, Loret jegyzeteinek és fényképeinek segítségével azonban több mint száz év elteltével is el tudjuk képzelni a sír felfedezésének pillanatát.


A családi vezető segítségével a gyerekek az egyiptológusok módszeréhez hasonlóan fedezhetik fel a kiállítást: ismerkedhetnek meg a fáraó ábrázolásaival, gyerekkorával, sírjának felfedezésével és az ott talált tárgyakkal. A 9 év feletti gyerekek számára készített, matrciamellékletet is tartalmazó leporelló tartalmas és játékos kalanddá változtatja a múzeumlátogatást.


A kiadványt a jegypénztárakban és a Múzeum Shopban lehet megvásárolni mindössze 200 Ft-ért.A kiállításra belépők online és a helyszíni pénztárakban is válthatók elővételben vagy a látogatásra érkezve. 


2022. január 5.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!