Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

A tökéletes budapesti túrahelyszín kisgyerekekkel

 

A tökéletes budapesti túrahelyszín kisgyerekekkel

Kilátók, barlang, kishíd, kisvasút - mindez egymástól egy karnyújtásnyira

Ha izgalmas, de kisgyerekkel is könnyen teljesíthető családi kirándulást szeretnétek tenni, keresve sem találtok Budapesten jobb helyszínt a Hárs-hegynél. Több helyről is könnyen megközelíthető. Mehettek a Széll Kálmán térről a 22-es busszal a Szépjuhásznéhoz, vagy ugyanide, de kisvasúttal, esetleg a 129-es busszal a Széher útig, ahonnan egyenes út vezet az erdőbe.

Errefelé kanyarognak a Gyermekvasút sínjei, sőt: a Szépjuhászné és Hárs-hegy állomások között található úgynevezett panoráma ívből csodás kilátás nyílik a városra. Panorámából egyébként sincs hiány a Hárs-hegyen, hiszen alig 2 kilométerre egymástól két kilátóba is felkapaszkodhatunk.

A nemrég megújult Makovecz-kilátó csavart lépcsője egészen különleges építészeti megoldás: míg az egyik "csigán" a látogatók felfelé mennek, addig a fent tartózkodók a másikon le tudnak jönni, így nem kell egymást kerülgetni a szűk lépcsőkön. A sárga jelzésen innen kényelmesen át tudunk sétálni a Kaán Károly-kilátóba.

Útközben elhaladunk a Bátori-barlang mellett, ahol a 15. században Bátori László pálos szerzetes közel húsz éven át fordította a Bibliát.

Ha megéheztünk, a Szépjuhászné büféjében akár meleg ételt is kaphatunk, bár szép időben a sorállás garantált. 

A túrát vehetjük hosszabbra vagy rövidebbre a rendelkezésre álló idő és a gyerekek teherbírása függvényében, összekapcsolhatjuk gyermekvasutazással vagy akár libegőzéssel is, de akár egy órányi rövid sétára is ideális helyszín.

2018. november 16.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!