Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

A Városliget új attrakciója: a léghajó-kilátó

 

A Városliget új attrakciója: a léghajó-kilátó

Május elejétől tudjátok kipróbálni a BallonFly-t

Látványos újdonsággal gazdagodik a Városliget, a Liget Budapest projektnek köszönhetően visszatér a parkba egy több mint 120 évvel ezelőtt is nagy népszerűségnek örvendő attrakció, a városligeti léghajózás.Ezt az évszázados hagyományt a Mimóza dombként ismert parkrész megújítása során elevenítik fel, ahol egy talajhoz rögzített, gázballon-kilátó is helyet kap, amely menetrendszerűen emelkedik majd a levegőbe. Fedélzetén 30 utassal és a pilótával akár 150 méter magasra is elér, ahonnan lenyűgöző kilátást nyújt a Városligetre és a fővárosra.


A Ballon kilátó nevet kapó kilátó telepítése elindult, és idén május elsejétől már birtokba is vehetik a látogatók. A kilátó használata teljesen veszélytelen, tervezése során kiemelt hangsúlyt fektettek a biztonsági előírások betartására. 

6 éven aluli gyermek nem vehet részt. 14 éven aluli gyermek csak felügyelettel vehet részt repüléseken. Biztonsági okokból az utazás bármikor lemondható.


A városligeti Ballon-kilátó fontos mintájaként a Párizsban található Ballon de Paris Generali szolgált, amely 1999-óta mind a helyiek, mind a turisták – különösen a gyerekek - által kedvelt attrakció. A párizsi gázballont, amely környezetbarát és zajmentes, napjainkra Párizs részének tekintik, 1999 óta több millió utast emelt a levegőbe, s város fontos jelképévé vált. A Ballon-kilátóhoz hasonló látványoság a világ 28 országában működik, az Egyesült Államoktól Berlinig, Párizstól Szingapúrig.


Jegyárak (2022. május 1-december 31):

  • Felnőttjegy: 7.000 Ft
  • Napnyugtajegy: 15.000 Ft
  • Gyerekjegy (6-14 év között, csak felnőtt kíséretében): 5.000 Ft
  • Családi jegy ( 2 felnőtt és 2 gyerek, minden további gyerek +3.000 Ft): 20.000 Ft
  • Privát repülés (időjárástől függően, 15-30 fő): 200.000 Ft
További információk: ballonfly.hu


Forrás: Liget Budapest Facebook oldal.


2022. április 18.

Frissítve 2022. május 1.
vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!