Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Az ország egyik leghosszabb erdei mezítlábas ösvényét avatták fel Budapest mellett

 

Az ország egyik leghosszabb erdei mezítlábas ösvényét avatták fel  Budapest mellett

A mogyoródi Szent László Tanösvény részeként hozták létre.

A Magyar Természetjáró Szövetséggel és a Pilisi Parkerdővel konzorciumban készült el Mogyoród Nagyközség legújabb turisztikai attrakciója, a Szent László Tanösvény.



A tanösvény elsősorban a bakancsos turizmus kedvelőit, a természet szerelmeseit, a magyar történelem iránt érdeklődőket és a családos kirándulókat várja. A település létrejöttében kiemelkedő szerepet betöltő nagy magyar lovagkirályt, Szent Lászlót bemutató Emlékhely mellett olyan új attrakciók is épültek, mint például a látványos Természetes Energia Állomás, amelynek célja, hogy a fiatalabb korosztályt is érthető módon készítse fel korunk egyik legjelentősebb társadalmi kihívására, a klímaváltozásra és annak hatásaira, illetve arra, hogy mit tehetünk a környezet megóvásáért és a fenntarthatóságért.


A Szent László Tanösvény egyik végpontja a felújított Szent László Kilátó-Kápolna, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Gödöllői-dombságra, majd innen egészen Fótig sétálhatnak a túrázni vágyók, közben pedig felkereshetik a mogyoródi pincesort, a faluházat vagy a Szent Mihály Arkangyal Plébánia Templomot, valamint a református templomot. A gyermekeknek két játszótér áll a rendelkezésére, illetve kipróbálhatják az ország egyik leghosszabb és legtöbb fajta felülettel rendelkező mezítlábas ösvényét is.


Forrás: mtsz.org


2022. július 6.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!