Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Bodri meg a többiek - diafilm kiállítás március 14-től

 

Bodri meg a többiek - diafilm kiállítás március 14-től

A megnyitót követően Bartos Erika diavetítést tart kedvenc diafilmjeiből.

A Diafilmgyártó fennálásánának 65. jubileuma alkalmából szervezett "Bodri meg a többiek" kiállítás megnyitójára március 14., csütörtökön 18.00 órakor kerül sor az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér Pincegalériájában. A kiállítást megnyitja Lázár Júlia, a Magyar Diafilmgyártó Vállalat nyugalmazott főszerkesztője. A megnyitót követően Bartos Erika diavetítést tart kedvenc diafilmjeiből.

A kiállítás betekintést nyújt a diavetítés és a technika történetébe, a nagyipari gyártás kezdeteibe és végigkíséri a mesediafilmek kiadásának múltját és jelenét.

A kiállítás történeti része Bíró Ferenc magángyűjtő Diafilm-múzeumának anyagából építkezik. Számos vetítőkészüléket és technikai eszközt tekinthetnek meg és próbálhatnak ki a látogatók, köztük egy 120 éves laterna magicát. A nagyipari diafilmgyártás 1954-ben, a Magyar Diafilmgyártó Vállalat megalapításával kezdődött Magyarországon. A tárlat számos, különböző témában készült, a korra jellemző, sokszor politikával átitatott kiadványt mutat be, melyek sokat elárulnak a kor hangulatáról, a gondolkodásról, életkörülményekről, gazdaságról. A mesefilmkiadás 65 éves történetét több mint 100 grafika illusztrálja, köztük olyan neves művészek eredeti alkotásai, mint Csergezán Pál, Czeglédi István, Dargay Attila, F. Györffy Anna, Gyulai Líviusz, Macskássy Gyula, Richly Zsolt, Zórád Ernő és Zsoldos Vera.

A tárlat a Diafilmgyártó Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár közreműködésével valósul meg.

A kiállítás díjtalanul megtekinthető 2019. április 25-ig hétfőtől szombatig 10.00–18.00 között a Pincegalériában, kivéve: március 15-én és április 19-22. között.

2019. március 11.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!