Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Cápasuli a Holnemvolt Várban

 

Cápasuli a Holnemvolt Várban

Most ti is megtudhatjátok, hogy milyen egy jólnevelt kiscápa.

A Cápasuli a Holnemvolt Vár legújabb látványossága, amelyet a nagyközönség 2018. decemberében vehetett birtokba. Az új Cápasuliban az ifjú cápák a nagyközönség szeme láttára fognak felnőni, sőt, a látogatók azt is láthatják, hogyan foglalkoznak velük a gondozók, hogyan tanítják meg őket arra, hogy az akváriumi medencék többi lakójával együtt éljenek, illetve, hogy együttműködjenek az állatkerti munkatársakkal például vizsgálat, kezelés esetén. A Cápasuliból kikerült „nebulók” később a leendő Pannon Park Pannon-tengeri akváriumának óriási cápamedencéjébe kerülnek.

 

A Cápasuli benépesítése „felmenő rendszerben” történik. A tervek szerint 7-8 cápafaj egyedeinek nevelésével fognak majd itt foglalkozni, ezek közül 4 faj már most is látható. A Cápasuli három medencéjében összesen csaknem egymillió liter tengervíz hullámzik. A Cápasuliban nemcsak az állatok, illetve a velük foglalkozó, őket nevelő állatkerti munkatársak részei a bemutatónak, hanem a háttér, a tengervíz előállításáért és megfelelő minőségéért felelős vízgépészet is. Ennek jegyében még a nézőteret is a „steampunk” stílusra emlékeztető módon dekorálták, mintha a látogató Nemo kapitány hajóján járna éppen.

A Cápasuli jelenleg mindenki számára díjmentesen látogatható, aki rendelkezik a Holnemvolt Várba vagy a Fővárosi Állat és Növénykertbe érvényes belépőjeggyel.
Nyitvatartás 2019. február 28-ig: hétfőtől – vasárnapig 10:00-15:30-ig, folyamatos belépéssel.
Forrás: sajtóközlemény
A kép illusztráció.
2018. december 20.
vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!