Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Családbarát tanösvény a Holt-Tiszánál

 

Családbarát tanösvény a Holt-Tiszánál

Egy komplex élőhely-rehabilitációs program keretében került kialakításra

Tiszakécske térségében a Közép-Tisza mentén mintegy 60 hektáron élesztették újjá a Holt-Tisza holtágának élővilágát. A térségben lévő, keresztgátakkal négy részre tagolt holtágból három újult meg: megtörtént a holtágak kotrása, a partrendezés, valamint létrehoztak egy új tanösvényt. 



A 2,5 kilométeres, 12 megállóval megépült Nádirigó tanösvényen közérthető információs táblákat találnak a látogatók, melyek ismertetik a Tiszakécskei-Holt-Tisza élőhelyeit, élővilágát, és az ember tájátalakító tevékenységét.  QR kód segítségével angol és német nyelven is elérhetőek a táblák szövegei.



A tanösvény egyes állomásain találkozhatunk a cselekvő természetvédelem eszközeivel is (rovarhotel, növényspirál, madárodúk, stb.). Mindent könnyed, interaktív módon mutat be a tanösvény, nem egy táblánál játékokat is beépítve az ismertetésbe.


A családbarát tanösvény kényelmesen, babakocsival is bejárható, kihelyezett padok szolgálják a pihenést. A pallós járófelület a földön és a víz felett is biztosítja a gyalogos közlekedést.



Hír forrása: Kiskunsági Nemzeti Park

Fotó: Filotás Zoltán

2021. november 2.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!