Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Égi bicikli, mesepark, lombkorona sétány, függőhíd és egyéb érdekességek

 

Égi bicikli, mesepark, lombkorona sétány, függőhíd és egyéb érdekességek

Új fejlesztés indul Balassagyarmat Nyírjes nevű üdülőterületén.

A Nyírjes Balassagyarmat üdülőterülete és jelentős értékekkel rendelkező természetvédelmi terület, ahol hat mesterséges tó, füvészkert és vadaspark is található. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újabb fejlesztések készülnek a területen, várhatóan 2020 folyamán.

A projekt részeként az autósoknak és a kerékpárosoknak negyven férőhelyes parkolót építenek. Emellett vízi színpadot is kialakítanak, ahol koncerteket és más rendezvényeket  tartanak. De lesz játszóház és mesepark is, amely egyben interaktív közösségi térként szolgál majd. 

A projekt fő eleme a közösségi látogatóközpont létrehozása lesz, amelyet a hat közül a legnagyobb tó partján alakítanak ki, a jelenlegi rossz állapotú csónakház helyén.

Ezt a teret  több irányból is megközelíthetik majd a látogatók. A játszóháztól egy lombkorona sétány és függőhíd vezet majd a központhoz, ahol bisztrót nyitnak és egész évben meleg ételekkel is várják a vendégeket. Emellett kilátót építenek, valamint pihenőhely is lesz a kerékpárosoknak, zuhanyzóval, öltözővel és illemhellyel.

Egyedülálló attrakciónak ígérkezik a biciklisek égi pályája – ennek még csak angolszáz neve van: skybike –  amelyhez kétszáz méter hosszú drótkötélpályát építenek, s ezen a drótpályán lábbal hajtott függő kerékpárral tehetik majd meg a 400 méteres tó és erdő feletti kört.

Hír forrása: turizmus.com

A képen a cebui Danasan Adventure Eco Park skybike-ja látható. Kép forrása: travelingcebu.com.

2019. július 31.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!