Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Életre kel a Közlekedési Múzeum gyűjteménye a Múzeumok Éjszakáján!

 

Életre kel a Közlekedési Múzeum gyűjteménye a Múzeumok Éjszakáján!

Épületséták, bunkertúra, lego motorépítés, élményvezetések, családi séták, irodalmi különjárat is várja a látogatókat a Dízelcsarnokban ezen a különleges éjszakán!

A május végén nyitott, kétszeresére bővült Volt egyszer egy Északi…a történet folytatódik című időszaki kiállításban rengeteg meglepetéssel találkozhatott a látogató: Ikarus buszok, régi autók, teherautók, motorkerékpárok,   valamint egy különleges reptéri tűzoltóautó is érkezett a hatalmas kiállítótérbe.

Az Északi Járműjavító a magyar mozdonygyártás és karbantartás szíve volt, a mozdonyok kórházaként is emlegették.  A tárlaton az itt megforduló járművekkel és az egykor itt dolgozó emberek mindennapjaival ismerkedhetnek meg, és bepillantást nyerhetnek az 50-es 80-as évek közötti autózás rejtelmeibe.


Amikor életre kel a Dízelcsarnok!

Június 25-én múzeumok éjszakáján a Múzeum egy igazi kalandra várja a látogatóit. Vonatok belsejébe nézünk be, felnyitjuk az autók motorháztetőit, bőrünkön érezhetjük milyen volt egy igazi üzemben dolgozni, visszatérünk a munkagépek mellé, műhelytitkokat ismerhetünk meg.  Mindemellett az Északi Járműjavító épületének  legtitkosabb, eddig elzárt részeit is feltárulnak.

Délután a gyerekeké és a családoké a főszerep. Belsőégésű V8, boxer és sor 4-es motorokat építhetnek legóból  de elkészíthetik a saját egyéni tervüket is. Az alkotóműhelyen kitűzőt, bőrönd matricát készíthetnek.  A családi tárlatvezetéseken megtudhatják hogyan utaztunk régen, bepillanthatnak a múzeumi háttérmunka rejtelmeibe,  és a múzeum hangjait is megfigyelhetik.

WR szemüveg segítségével az épülő MOL Campus tetejéről is körbe lehet nézni, igazi tér élményben lehet része a látogatónak.

Az este műhelytitkok felfedezésével indul: eddig bezárt járművek ajtajai nyílnak fel, motorháztetők alá lehet majd bekukkantani. Fény derül arra, hogy mi is az a krampácsolás és miért fontos elvégezni minden vonat indulás előtt, valamint hogy milyen egy igazi dízelmozdony mélyen kattogó hangja. Az érdeklődők testközelből érezhetik meg, milyen volt régen a fizikai munkások élete, milyen nehézségekkel kellett nap mint nap megküzdeniük. Ennek szemléltetésére  Lakner Antal Munkaállomás című  talicskáját is ki lehet próbálni.

A Dízelcsarnok is megmutatja eddig még nem látott tereit:titkos hidegháborús óvóhely, megújulásra váró hátsó épületek, különleges kézzel festett táblák mesélnek történetükről.

Élményutazában lehet részük a látogatóknak egy  vasúti hajtány egész este várja az igazán bátrakat akik ki szeretnék próbálni milyen érzés sötétben kivilágítva a pályán suhanni.

A Közlekedési Múzeum kiállítására egy különleges irodalmi különjárattal is el lehet jutni, mely az Astoria és az Északi Járműjavító között közlekedik a 9-es busz vonalán. Az utazás során Márai Sándor, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály, Mándy Iván, Garaczi László és Weöres Sándor utazásról szóló szövegeiből összeválogatott izgalmas színjáték részesei lehetnek a Petőfi Irodalmi Múzeum jóvoltából.

Egy különleges Bengáli-villamossal is el lehet jutni a Közlekedési Múzeumba. A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. együttműködésében megvalósuló nosztalgiajáraton, a különleges 1233 FVV Bengáli villamossal lehet utazni, mely mindössze 12 perc alatt elrepít a kiállítás helyszínére a Keleti pályaudvarról! 

A villamoson a nosztalgiajáratokra érvényes menetjeggyel lehet utazni: https://bkk.hu/jegyek-es-berletek/arak/nosztalgia/

A járat menetrendje elérhető  a BudapestGO alkalmazásban (N36 jelzés) és az Múzeum honlapján: https://bit.ly/Nosztalgiajárat_a_Múzeumok_Éjszakáján

Részletes program és regisztráció:

https://azeszaki.hu/hu/programok/muzeumok-ejszakaja

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!