Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Elkészült a Vizafogó park

 

Elkészült a Vizafogó park

Pihenőpadok, nyugágyak, csócsó- és pingpongasztalok, kültéri fitnesz és futókör is várja a látogatókat

Márciusban átadták a  Vizafogó lakótelep szomszédságában, az Esztergomi út és a Párkány utca között a csaknem 1 hektáros Vizafogó közparkot.  Az egyedi tervezésű parkban mesterséges tavat hoztak létre, ligetes „kis erdőt” telepítettek 59 fával, 3200 cserjével, 9200 évelővel és több mint 110 örökzöld dísznövényt is elültettek. Locsolásukat talajvízkútról oldják meg, automata öntözőrendszerrel.



A Vizafogó park fejlesztésével a csaknem 1 hektáros területen az egyediséget és az organikus összhangot teremtették meg a tervezők – jelentős zöld felülettel, nagy lombtömegű fásítással, mesterséges tóval, pihenő padokkal. A tervezés során a fejlesztők figyelembe vették a lakók véleményét, ötleteit is. 



A park központi látvány- és élményeleme a másfél méter mély, mesterséges dísztó állandó vízi növényzettel; ide került Lestyán-Goda János szobrászművész Halak című alkotása. A víz fölött híd ível át. A tó körüli fősétányon 50 négyzetméteres pavilont építettek – kávézóval, büfével, nyilvános illemhellyel és pelenkázóval. A szolgáltatóépülettől vendéglátó stégterasz nyúlik a víz fölé. 




A parkba 31 kerékpártámaszt, 2 ivókutat, 24 pihenőpadot, 9 nyugágyat, 17 hulladék-gyűjtőedényt, 2 csocsóasztalt, 2 pingpongasztalt is elhelyeztek, valamint kialakítottak öntött gumiburkolatú kültéri fitneszt, a park körül pedig ugyancsak öntött gumiburkolatú futókört.



A Vizafogó park reggel 6-tól este 10-ig tart nyitva.


Forrás: budapest13.hu


2022. április 22.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!