Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Felébred álmából a Csipkerózsika-torony Visegrádon

 

Felébred álmából a Csipkerózsika-torony Visegrádon

A tervezett dömösi látogatóközponttal együtt tovább növelik majd a Dunakanyar vonzerejét a természetkedvelő látogatók körében.

A Duna mentén Dömösről Visegrád felé tartva jobbra a hegyoldalban fedezhető fel egy különös, mára már lepusztult épület a fák és bokrok dzsungelében. Az útról nem látható, mert eltakarják a fák, megközelíteni pedig egy erdei parkolóból induló keskeny ösvényen lehet, gyalog. 

A kísértetkastélyt a Nagymaros és Visegrád közé tervezett vízlépcső munkálatainak kezdetekor építették, célja az volt, hogy az emberek innen nézhessék a gigantikus építkezést, majd később a dübörgő erőművet.

Az Európai Unió támogatásának köszönhetően az épület a következő években megújult külsőt, izgalmas belsőt és új funkciót kap, s remélhetőleg a visegrádi kirándulások kedvelt célpontjává válik.

A fejlesztések befejeztével a tornyot a Dömösön épülő látogatóközpontból kenuval, bringával vagy Visegrádról gépkocsival lehet majd elérni. A benőtt ösvény helyén kényelmes sétaúton felsétálva érjük majd el az alsó szintre tervezett bemutatóhelyet.  A tetőre kényelmes lépcsősor vezet fel, de a kerekesszékesek vagy babakocsival érkezők is könnyen feljuthatnak az új rámpán. A kilátóteraszon feltárul a Duna és a visegrádi várhegy látképe. Egykori rajzok segítségével képet kaphatunk arról is, hogy milyen változásokat okozott volna az erőmű megvalósulása. A kilátást legkényelmesebben az itt található kávézóból élvezhetjük majd.

A projekt megvalósítását a 2018. január és 2019. március közötti időszakra tervezi a Duna-Ipoly Nemzeti Park.

Forrás: dunaipoly.hu

A kép a megújúló Visegrádi Kilátó látványterve. 


2017. szeptember 10.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!