Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Folytatódik az Állatkert fejlesztése

 

Folytatódik az Állatkert fejlesztése

Készül a Holnemvolt Vár, a Pannon Park és a Hermina Garázs...

Tovább folytatódik a Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztése a megszüntetett Vidámparktól örökölt és a hozzá kapcsolódó új területeken.

Az új területeken az Állatkert négy fő fejlesztést valósít meg: a Holnemvolt Várat, a Pannon Parkot, a Hermina Garázst és egy új kiszolgáló zónát. Ezek közül az új kiszolgáló zóna már most is üzemel, a Holnemvolt Várat nagyjából fél év múlva fogják átadni, a Hermina Garázs és a Pannon Park kialakítására pedig várhatóan az évtized végéig kerül sor.

A korábban Mesevárként emlegetett Holnemvolt Vár a kisgyermekes családok igényeihez igazított, tematikáját tekintve a magyar mesék állatvilága köré szerveződő, simogató állatkert karakterű, illetve játszóházzal kiegészített bemutatóhely lesz.

A Pannon Park az egykori Vidámpark területének nagyobbik részét, nagyjából 5 hektárnyi területet fog elfoglalni. Ebben a tematikus bemutató komplexumban a Pannon ősvadon világát igyekeznek majd feleleveníteni. 10-12 millió évvel ezelőtt a Kárpát-medence őshonos faunája egészen más volt, mint a mai. Ősi orrszarvúfélék, elefántfélék és más olyan állatok népesítették be a tájat, amelyek ma élő rokonai mind távoli, főként trópusi vagy szubtrópusi éghajlatú területeken fordulnak elő. A kihalt ősállatok feltámasztására persze nincs lehetőség, de ma élő rokonaik, leszármazottaik segítségével felidézhető a Pannon ősvadon természeti képe.

A Pannon Park tágas szabadkifutóihoz az Állatkert klasszikus területén kialakult gyakorlattal ellentétben nem több kisebb állatház, hanem egyetlen nagyobb, fedett, fűthető létesítmény, lényegében egy fedett park fog tartozni.

A szóban forgó 1,7 hektáros létesítményt hívják biodómnak, amely azért is fontos fejlesztés, mert ebben a fedett parkban kedvezőtlen időjárási körülmények esetén is több órára elegendő látnivalóval ismerkedhet a nagyközönség.

2017.07.03.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!