Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Hamarosan nyit a római-parti szabadstrand

 

Hamarosan nyit a római-parti szabadstrand

Az egyetlen hivatalos és ingyenes fürdőhely a Duna budapesti szakaszán

Közel fél évszázad után először ismét szabad lesz a strandolás a Római-parton. Hamarosan megnyit a Római-parti Plázs – egy hely, ahol szervezett körülmények között, folyamatos vízminőség-ellenőrzés mellett ingyen fürdőzésre lesz lehetőség.



A Római-parton a vízminőség romlása miatt a kijelölt fürdőhelyeket 1973-ban megszüntették, a főváros területén a fürdést betiltották. A folyamatos vízminőség-vizsgálat eredményei alapján azonban kijelenthető: újra kiváló minőségű a természetes fürdővíz, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a Duna budapesti szakaszán, a Római-parton előreláthatólag július 30-tól kijelölt fürdőhelyet üzemeltet.



A Római-parti Plázs belépőjegy nélkül látogatható, vízimentő-szolgálatot is üzemeltető, bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakasz, ahol Budapest Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztály határozata szerint a fürdési idény 2021. július 30-tól augusztus 22-ig tart.


A kijelölt fürdőhely a 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 60001 helyrajzi számú területen, a 60086 hrsz. Hattyú csónakház és a 60076 hrsz. alatti ingatlan között helyezkedik el, a Kossuth Lajos üdülőpart 15–17. mellett.

Ingyen ivóvizet, mosdót, pelenkázót, zuhanyzót és napágyakat, azaz a teljes infrastrukturális hátteret az Óbuda-Pénzügyőr SE sporttelep biztosítja a vendégeknek. A területen vízimentő-szolgálat fog működni 11 és este 7 óra között, a fürdőhely nyitvatartási idejében, valamint gondnokot/fövenyőrt is alkalmaz az egyesület. A Római-parti Plázs területén éjszakai őrség is működni fog minden nap 22 órától másnap reggel 8 óráig.

A kijelölt területen csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva szabad fürdeni, és csak a 120 cm-es bójasoron belül.



Forrás: obuda.hu



2021. július 26.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!