
Finomabbnál finomabb falatok három helyszínen három napon át!
A téli Balaton egyik legnagyobb gasztronómiai eseményére idén február 8. és 10. között kerül sor a Zákányi Kálmán Városi Sportcsarnokban és környékén. A helyszínen csapatok, baráti társaságok, családok mérik össze tudásukat a már hagyományossá vált szombati kolbásztöltésen. Ha egyszer ti is szeretnétek megnézni milyen, ha még a kerítés is kolbászból van, itt a helyetek. A fesztiválon helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékái és bemutatói a termelői piacon. Rétessütés, erdélyi kürtöskalács, langalló, édességek és megannyi válogatott gasztronómiai finomság várja az érdeklődőket. Péntek délutántól vasárnap délutánig színpadi programok szórakoztatják a közönséget.
A Zsolnay Kulturális Negyedben hetedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon a szakmai programok mellett gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A legkisebb fesztiválvendégek életre kelthetik majd Gombóc Artúrt, pakolhatnak csokit modellvasútra, játszhatnak csokis logikai játékokkal. Az ország különböző pontjairól érkező csokoládékészítők igazi különlegességekkel, kézzel készült egyedi termékekkel várják a látogatókat. Lehetőség nyílik marcipángyurmázásra valamint csokifestére és édes kísérleteknek is szemtanúi lehettek. Az eseményre a Zsolnay Negyed legnagyobb rendezvényhelyszínén, az E78-ban kerül sor, február 9-én és 10-én 10 órától este 18 óráig.
2019-ben tizenkettedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Mangalica Fesztivált, a belváros szívében az V. kerületi Szabadság téren, mely összességében a 34. Mangalica Fesztivál lesz. Az esemény egyik érdekessége, hogy a kilátogató érdeklődők közvetlenül találkozhatnak az ország minden pontjáról érkező tenyésztőkkel és őstermelőkkel. A mangalica termékek mellett kiváló magyar portékákkal, nagyszerű zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat kiállítással, helyben sült mangalica ételekkel, egészben sült malaccal, kiváló borokkal valamint az elmaradhatatlan főzőversennyel várják az érdeklődőket február 8. és 10. között.
2019. február 5.