Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Idén két új tanösvénnyel gazdagodott a Budakeszi Vadaspark

 

Idén két új tanösvénnyel gazdagodott a Budakeszi Vadaspark

Az egyik Magyaroroszág egyetlen kalandparkba épített tanösvénye, a másik pedig a vadiúj Interaktív Tanösvény.

A Budakeszi Vadasparkban úgy gondolják, hogy a minket körülvevő természeti értékek bemutatásának leghatékonyabb módja, ha játszva találkozhatnak a látogatók az ismeretekkel. Így fogalmazódott meg a gondolat, hogy a Budakeszi Kalandpark pályáit megtöltsék játékos tartalommal.

A két kalandparkos tanösvény célja a madárbarát eszközök bemutatása, valamint a fatörzsek és lombkoronák élővilágának megismertetése. A kisebbek a Kalandpark B pályáján haladva megismerkedhetnek Pele Pali történetével, a nagyobbak pedig a D pályán tudhatnak meg rengeteg érdekességet a madarak világából. A két tanösvény összesen 23 madárfajról és 3 hazánkban élő pelefajról nyújt információkat, szemléltetve 8 mesterséges költőládát is. 

A legújabb Interakítv Tanösvény a vadaspark már meglévő útvonalaihoz és állatkifutóihoz kapcsolódva biztosít még informatívabb kikapcsolódást, és a könnyed agytornán kívül a legtöbb érzékszervet és testrészt is megdolgoztatja. 

A számos játékos fejtörő és kihívás mellett az interaktivitást erősíti még a négy helyen található, úgynevezett Hangos tábla is, amelyekkel a közelben lévő, ám a vadonban ritkán hallható állatok hangjait lehet lejátszani, illetve a nyomsatírozóval ellátott Nyomgyűjtő füzet is, aminek köszönhetően az élmény hazavihetővé válik.

Kép és szöveg forrása: Budakeszi Vadaspark honlapja.


2016. május 5.
vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!