Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Indul a levendulaszezon: 10+1 szuper levendulalelőhely

 

Indul a levendulaszezon: 10+1 szuper levendulalelőhely

Minden, ami levendula 2021-ben is!

Évről évre egyre több helyen nyílik rá lehetőség az országban, hogy a nemcsak szép és illatos, de rengeteg pozitív tulajdonsággal bíró levendulát szüreteljétek. Mert a levendula igen sokoldalú: egyszerre dísz-, fűszer- és gyógynövény is. Idén 12 helyet gyűjtöttünk össze Budapest környékén és az ország egyéb tájain, ahol a következő hetekben kedvetekre szüretelhettek levendulát.

SZŐD


A Szi-Li Levendula Sződön, a Jakabka horgásztó területén található levendulásába várja a látogatókat június 24 és 27. között. A helyszín Budapesttől 20 km-re található, könnyen megközelíthető gépkocsival, kerékpárral, gyalogosan, babakocsival. Nyitvatartás 10.00-19.00 óráig, hétvégén már 9-től nyitva. További információt a levendulás Facebook oldalán találtok.

A belépés ingyenes, de minimum 1 csokor levendulát illik szedni. A szüretre vigyetek magatokkal éles metszőollót, vagy ollót, ha esetleg otthon felejtettétek bizonyos mennyiségű vágóeszközt a helyszínen is tudnak biztosítani.

A levendulát az itt megvásárolt papírtáskába, vagy csokorba kötve lehet hazavinni. A csokor ára 600 Ft (kb. 100 szál levendula), a közepes papírtasak (18*22cm) 1800 Ft, a nagy méretű papírtáska (22*28cm) 3500 Ft.

A gyerekeket a levendulamezők mellett várják a lovak, birkák, kecskék és egy nagy játszótér sok-sok játékkal.




GÁRDONY

2021-ben is lesz gárdonyi levendulaszedés, ide június 26-án mehettek még 9:00 és 18:00 óra között. A levendulás Gárdony belterületén található, a központhoz közel. A 600 tő francia levendulával büszkélkedő ültetvény idén 5 éves.

A belépés csak előzetes jelentkezés alapján működik.  A helyszínen megvásárolható szedőzsákok és kosarak lesznek, amikbe szedhető a levendula.

Részletes információkat a kert weboldalán találtok. 





PÁZMÁND


A hat évvel ezelőtt telepített - 2000 tőből álló - levendulamező az elmúlt években már megmutatta a mesébe illő arcát.  Idén ti is részesei lehettek az élménynek a Bálint Borárium ültetvényén. Lehetőség lesz kretaív fotózásra, levendulás termékek vásárlására, levendulával ízesített ételek kóstolására. (Előzetes asztalfoglalás javasolt: info@balintborarium.hu).

A Nagy Levendula hétvége június 26-27-én kerül megrendezésre.

Arató zacskót a Borárium Levendula Teraszán igényelhettek 1.950 Ft/zacskó áron. Kérik, hogy mindenki hozzon saját metszőollót magával. . A levendulamezőn egy időben maximum 30 fő tartózkodhat. 

A vendégeket mindkát napon 12.00 – 19.00 óra között várják.




TIHANY

2021-ben június 18-tól június 27-ig minden nap 9.00 órától 19.00 óráig tart a levendula Szedd magad! akció a tihanyi levendulásban. Aktuális információk ezen a linken. Hétköznap a 06-87-555-317-es információs számot is hívhatjátok.

Helyszín: Tihany, a bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvény (Gödrösi elágazó)

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói várják a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen  az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni.

A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt, sorszámozott arató táskába lehetséges (1500 Ft illetve 2500 Ft/táska). Csak bankártyás fizetés lehetséges!  Az arató táska díján kívül a levendula-szedésnek nincs egyéb díja. Előzetes regisztráció nem szükséges, de az ültetvényen egyszerre összesen maximum 500 fő tartózkodhat.

Az aratáshoz vigyetek saját ollót, metszőollót vagy kést!

Megközelítés: Parkolni a helyszínen, a levendula ültetvény előtt díjmentesen lehet. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őrei a helyszínen tájékoztatják az érkezőket a parkolási lehetőségekről, a szabad parkolóhelyekről.

A Tihanyba hajóval érkezőknek javasoljuk, hogy a hajóállomástól sétáljanak fel a faluba, majd a falu végétől a  kerékpárúton az ültetvényre. Akik vonattal érkeznek Balatonfüredre, onnan menetrendszerinti autóbusszal utazhatnak Tihanyba, ahol a településen belüli utolsó megálló (“Tihany, sportpálya” nevű megálló) a levendula ültetvényhez a legközelebbi, onnan a kerékpárúton javasolt kisétálni az ültetvényre.





KŐRÖSHEGY


Szintén a Balatonnál, de a déli part közelében, Balatonföldvártól 2 km-re várja a levendularajongókat a Kőröshegyi Levendulás. 

Június 17-től augusztus közepéig minden nap nyitva tart a gazdaság 9-17 óra között. Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is kínálnak. Nekik nem kell jegyet váltani. Látogatói jegy megváltása után az is körülnézhet, aki kísérőként érkezik.

A birtokot Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett kanyarodva egy murvás út végén találjátok. Parkoló van, buszmegálló közvetlen a földút bejáratánál található!

Pontos cím: Kőröshegyi Levendulás, 8617 Kőröshegy, Dózsa György köz.

Bővebb információ a birtok Facebook oldalán találtok.




DÁM FARM LEVENDULÁS


A Somogy megyei Ságvár és Som között található Dám Farm levendulásában is elindult a 2021. évi levendulaszezon, a hét minden napján lehet menni a jelenlegi információk szerint június 27-ig. A belépés ingyenes, a helyszínen aratótaskát vásárolhattok. A levendulát éles ollóval vághatjátok a kijelölt területen. 
A helyszínen levendulás termékek vásárlására is lehetőség lesz, vehettek levendulás lekvárokat, szörpöket, olajat, levendulavizet és 3-4 féle horgolt csipkeszalagból választhattok a csokorkötéshez.
Aktuális nyitvatartási információkért keressétek fel a farm Facebook oldalát.





PILISBOROSJENŐ


A pilisborosjenői kevélyhegyi levendulamezőn is indul a szüret június 23-án. Idén július 4-ig várják az érdeklődőket levendulaszüretre naponta 9.00-20.00 óra között. A levendulát a helyszínen kapható papírtáskába lehet szedni, amik 1000, illetve 2800 Ft-os áron vásárolhatók meg. A belépőjegy 500 Ft, 14 éves kor alatt a belépés ingyenes, illetve papírtáska vásárlás esetén sem kell belépőt fizetni.

Kérik, hogy aki, teheti hozzon magával metszőollót, aki mégis otthon felejtené, annak rendszeresen fertőtlenített ollót tudnak biztosítani 500 forint letéti díj ellenében.



TÁPIÓSZECSŐ


Tápiószecsőn egy kicsit később, július 10-én szerveznek levendulaszüretet 10:00 és 17:00 óra között. Itt kb. 1000 tő levendulatőről lehet majd szüretelni, amíg a készlet tart.


A levendulát csak a megvásárolt tasakokba lehet szedni, 1800,- Ft/ tasak. A napo folyamán egyéb programokkal is várják a látogatókat, amelyekről részletes információkat a birtok Facebook oldalán találtok.


TAMÁSI


A tamási levendulásban június 26-27-én kerül sor a Piknik a Tamási Levendulásban eseményre. Szombaton és vasárnap is 9:00 és 19:00 között várnak szeretettel mindenkit.

Belépődíj nincs, a helyszínen vásárolható aratózsákba lehet levendulát szedni. 
Hozzatok piknikkosarat sok finomsággal, pár plédet, és a finomságok elfogyasztása utána a két fotóponton lehetőségetek lesz remek levendulás képek készítésére is.



BÁLVÁNYOS

Június 19. és 27. között a bálványosi Kincsek Völgyében is levendulaszüretet tartanak. Lehetőségetek lesz pihenni, kirándulni és persze sok-sok levendulát szedni naponta 10:00 és 17:00 óra között. Idén is várnak a helyszínen kézműves termékek, házi finomságok.
A 28*22*8 cm-es aratózacskóba szedett levendula ára 1800 forint, a 22*10*28 cm-es táskát 3000 Ft-ért tölthetitek tele. Metszőollót ajánlott vinni, mert sajnos mindenkinek nem tudnak kölcsönözni.




DÖRGICSE

Idén június 26-án rendeznek Levendula Napot a Dörgicsei Levendula Majorban. A programok 10:00 és 19:00 óra között zajlanak.
A Szedd magad! akció 10:00 és 17:00 óra között zajlik, de a nap folyamán lesz vezetett kertlátogatás, látványlepárlás, közös virágszedés a lepárláshoz, előadás a levenduláról, esti koncert, és a legkisebbeket gyereksarok is várja. 
Beléptijegy váltásra idén kizárólag a helyszínen, a major bioboltjában lesz lehetőség. 



2021. június 22.

A fedőkép illusztráció.
vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!