Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Indul a levendulaszezon: szuper levendulalelőhelyek országszerte

 

Indul a levendulaszezon: szuper levendulalelőhelyek országszerte

Minden, ami levendula 2024-ben is!

Évről évre egyre több helyen nyílik rá lehetőség az országban, hogy a nemcsak szép és illatos, de rengeteg pozitív tulajdonsággal bíró levendulát szüreteljétek. Mert a levendula igen sokoldalú: egyszerre dísz-, fűszer- és gyógynövény is. Idén 12 helyet gyűjtöttünk össze Budapest környékén és az ország egyéb tájain, ahol a következő hetekben kedvetekre szüretelhettek levendulát.

SZŐD


A Szi-Li Levendula Sződön, a Jakabka horgásztó területén található levendulásába várja a látogatókat június 9 és 23. között. A helyszín Budapesttől 20 km-re található, könnyen megközelíthető gépkocsival, kerékpárral, gyalogosan, babakocsival. Nyitvatartás 17.00-19.00 óráig, hétvégén 10:00- 19:00-ig. További információt a levendulás Facebook oldalán találtok.

A belépés ingyenes, de minimum 1 csokor levendulát illik szedni. A szüretre vigyetek magatokkal éles metszőollót, vagy ollót, ha esetleg otthon felejtettétek bizonyos mennyiségű vágóeszközt a helyszínen is tudnak biztosítani.

A levendulát az itt megvásárolt papírtáskába, vagy csokorba kötve lehet hazavinni. 

A gyerekeket a levendulamezők mellett várják a lovak, birkák, kecskék és egy nagy játszótér sok-sok játékkal.
GÁRDONY

2024-ben is lesz gárdonyi levendulaszedés, ide június 8-án, 9-én, 15-én, 22-én és 29-én, valamint július 6-án és 7-én mehettek  A levendulás Gárdony belterületén található, a központhoz közel. A 600 tő francia levendulával büszkélkedő ültetvény idén 7 éves.

A belépés csak előzetes jelentkezés alapján működik.  A helyszínen megvásárolható szedőzsákok és kosarak lesznek, amikbe szedhető a levendula.

Részletes információkat a kert weboldalán találtok. 

PÁZMÁND


A nyolc évvel ezelőtt telepített - 2000 tőből álló - levendulamező az elmúlt években már megmutatta a mesébe illő arcát.  Idén ti is részesei lehettek az élménynek a Bálint Borárium ültetvényén. Lehetőség lesz kretaív fotózásra, levendulás termékek vásárlására, levendulával ízesített ételek kóstolására. (Előzetes asztalfoglalás javasolt: info@balintborarium.hu).

A Nagy Levendula hétvége június 8-9-én kerül megrendezésre.

Arató zacskót a Borárium Levendula Teraszán igényelhettek 3.250 Ft/zacskó áron. Kérik, hogy mindenki hozzon saját metszőollót magával.  

A vendégeket mindkát napon 13.00 – 17.00 óra között várják.
TIHANY

2024-ben június 14-tól június 30-ig hétfőtől csütörtökig 9.00 órától 18.00 óráig, péntektől vasárnapig 9:00-től 19:00-ig tart a levendula Szedd magad! akció a tihanyi levendulásban. Aktuális információk ezen a linken

Helyszín: Tihany, a bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvény (Gödrösi elágazó)

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói várják a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen  az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni.

A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt, sorszámozott arató táskába lehetséges (2000 Ft illetve 3000 Ft/táska). Csak bankártyás fizetés lehetséges!  Az arató táska díján kívül a levendula-szedésnek nincs egyéb díja. Előzetes regisztráció nem szükséges, de az ültetvényen egyszerre összesen maximum 500 fő tartózkodhat.

Az aratáshoz vigyetek saját ollót, metszőollót vagy kést!

Megközelítés: Parkolni a helyszínen, a levendula ültetvény előtt díjmentesen lehet. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őrei a helyszínen tájékoztatják az érkezőket a parkolási lehetőségekről, a szabad parkolóhelyekről.

A Tihanyba hajóval érkezőknek javasoljuk, hogy a hajóállomástól sétáljanak fel a faluba, majd a falu végétől a  kerékpárúton az ültetvényre. Akik vonattal érkeznek Balatonfüredre, onnan menetrendszerinti autóbusszal utazhatnak Tihanyba, ahol a településen belüli utolsó megálló (“Tihany, sportpálya” nevű megálló) a levendula ültetvényhez a legközelebbi, onnan a kerékpárúton javasolt kisétálni az ültetvényre.

KŐRÖSHEGY


Szintén a Balatonnál, de a déli part közelében, Balatonföldvártól 2 km-re várja a levendularajongókat a Kőröshegyi Levendulás. 

Június 1-től augusztus 20-ig minden nap nyitva tart a gazdaság 9-17 óra között. Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is kínálnak. Nekik nem kell jegyet váltani. Látogatói jegy megváltása után az is körülnézhet, aki kísérőként érkezik.

A birtokot Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett kanyarodva egy murvás út végén találjátok. Parkoló van, buszmegálló közvetlen a földút bejáratánál található!

Pontos cím: Kőröshegyi Levendulás, 8617 Kőröshegy, Dózsa György köz.

Bővebb információ a birtok Facebook oldalán találtok.
DÁM FARM LEVENDULÁS


A Somogy megyei Ságvár és Som között található Dám Farm levendulásában is elindult  a 2024. évi levendulaszezon, a hét minden napján lehet menni. A belépés ingyenes, a helyszínen aratótaskát vásárolhattok. A levendulát éles ollóval vághatjátok a kijelölt területen. 

A helyszínen levendulás termékek vásárlására is lehetőség lesz, vehettek levendulás lekvárokat, szörpöket, olajat, levendulavizet és 3-4 féle horgolt csipkeszalagból választhattok a csokorkötéshez. A fotópontokról csodás képeket is készíthettek.
Aktuális nyitvatartási információkért keressétek fel a farm Facebook oldalát.

PILISBOROSJENŐ


A pilisborosjenői kevélyhegyi levendulamezőn is indul a szüret június 7-én. Idén június 23-ig várják az érdeklődőket levendulaszüretre naponta 9.00-20.00 óra között. A levendulát a helyszínen kapható papírtáskába lehet szedni, amik 1500, 2000 illetve 4500 Ft-os áron vásárolhatók meg. A belépőjegy 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés ingyenes, illetve papírtáska vásárlás esetén sem kell belépőt fizetni.

Kérik, hogy aki, teheti hozzon magával metszőollót, aki mégis otthon felejtené, annak ollót tudnak biztosítani 1000 forint letéti díj ellenében.
BÁLVÁNYOS

Július 20. és 21. között a bálványosi Kincsek Völgyében is levendulaszüretet tartanak. Lehetőségetek lesz pihenni, kirándulni és persze sok-sok levendulát szedni naponta 10:00 és 17:00 óra között. Idén is várnak a helyszínen kézműves termékek, házi finomságok.
Belépés 2000 Ft-os támogatói jeggyel. Metszőollót ajánlott vinni, mert sajnos mindenkinek nem tudnak kölcsönözni.
DÖRGICSE

Idén június 22-én rendeznek Levendula Napot a Dörgicsei Levendula Majorban. A programok 10:00 és 20:00 óra között zajlanak.
A Szedd magad! akció 10:00-től és 18:00 óráig tart, de a nap folyamán lesz vezetett kertlátogatás, látványlepárlás, közös virágszedés a lepárláshoz, előadás a levenduláról, esti koncert, és a legkisebbeket gyereksarok is várja. 
Beléptijegy váltásra idén kizárólag a helyszínen, a major bioboltjában lesz lehetőség. 


Ha további levendulaszedési lehetőségekre is kíváncsiak vagytok, ezen a linek találtok egy szuper térképes keresőt.
2024. június 5.

A fedőkép illusztráció.
vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!