Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Interaktív tanösvényt avattak a Városligetben

 

Interaktív tanösvényt avattak a Városligetben

A Madárbarátok Tanösvénye a Mőcsényi Mihály Botanikus Kert mellett került kialakításra

Felavatták a Madárbarátok Tanösvényét, amelyet a Mőcsényi Mihály Botanikus Kert mellett alakítottak ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködésben.



A parkrész célja, hogy megismertesse a Városligetbe látogató gyerekeket és felnőtteket a változatos növényvilággal és madárállománnyal, felhívja a figyelmet város és természet szimbiózisára, az élővilág sokszínűségére és értékességére.



Tavaly év végén már birtokba vehették a látogatók a megújult Mőcsényi Mihály Botanikus Kertet, de a Városliget legkülönlegesebb növényeit felvonultató parkrésze most, a jó idő beköszöntével nyerte vissza igazán a régi fényét. A botanikus kertben ugyanis 335 fajta növény, 35.000 újonnan telepített példánya borult virágba, fantasztikus szín- és illatkavalkáddal csalogatva a parkhasználókat.


A megújult kert egyik sétányán kialakítottak egy lugast, melyhez kiegészítésképpen kerti tipegős útvonal kapcsolódik, segítve a parkrész bebarangolását. Helyet kapott a területen egy különböző felületekből álló KNEIPP ösvény is, melynek mezítlábas használata javítja az egyensúlyérzéket, jótékony hatással van testtartásunkra. 

A botanikus kert mellett felavatták a Madárbarátok Tanörvényét, amelyet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködésben alakítottak ki. 


A Városliget élővilágát bemutató interaktív tanösvény ideális kikapcsolódást biztosít a családdal kirándulóknak is, hiszen rövidebb sétautak mentén játékos formában ismerhető meg a minket körülvevő természet megannyi csodája. 

A tanösvény 10 állomáson keresztül mutatja be a Városliget változatos madárállományát. Városlakó madarainktól kezdve a madárvilág dalnokain és mesteri vadászain át sok hasznos és érdekes információt tudhatunk meg tollas barátainkról az egyes állomásokon kihelyezett, közérthető nyelvezetű és élethű illusztrációkkal ellátott táblák segítségével.


Hír és fotók: ligetbudapest.hu


2021. június 23.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!