Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Irány az egyedülálló Petesmalmi Vidrapark!

 

Irány az egyedülálló Petesmalmi Vidrapark!

Somogy megye sokarcú vidék: itt található a Balaton soha nem alvó fővárosa Siófok, de itt élnek nagy számban a veszélyeztetett európai vidrák is.

Ha az állatkertben járva mindig hosszasan elidőztök a vicces vidráknál, akkor a nyári szünetben a Petesmalmi Vidrapark meglátogatását se hagyjátok ki!

Az európai vidra sajnos több élőhelyén is visszaszorulóban van, de nagy örömünkre Magyarországon kiemelkedően nagy számban él, főként a Dél-Dunántúl tavainál.

A magánkezdeményezés révén létrejött Somogy Természetvédelmi Szervezet hozta létre Belső-Somogyban a Petesmalmi Vidraparkot. A park a mentett vidrák mellett egyéb védett emlősök és madarak menhelyeként  is szolgál. Ha kigyönyörködtük magunkat a vidrák vidám játékában, a tanösvényt végigjárva megismerhetjük természetes élőhelyüket, megfigyelhetjük a vízi madarakat és a megfigyelőtoronyból ráláthatunk egész petesmalmi tórendszerre.

Megközelíthető Mikétől a lábodi elágazás felé tartva. Az úton tábla jelzi, hogy hol kell az erdei útra letérni a vidraparkhoz.

Nyitva: minden nap 10 és 18 óra között.

Belépő: 1000 Ft/felnőtt, 500 Ft/gyerek, 2000 Ft/család 

Naprakész információ a Vidrapark Facebook oldalán.

Képünk illusztráció.


2016. június 19.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!