Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Itt a tavasz - indulnak a kisvasutak

 

Itt a tavasz - indulnak a kisvasutak

A téli üzemszünet után tavasszal a kisvasutak is felébrednek téli álmukból, hogy ismét a kirándulók rendelkezésére álljanak

A kisvasutazás ideális családi program, hiszen a legkisebbtől a legnagyobb gyerekig mindenki élvezi a zötykölődést. Arról nem is beszélve, hogy lustább napokon elmehetünk egyszerűen csak vonatozni, de ha úgy tartja kedvünk, akár egy hosszabb kirándulásba is beilleszthetjük a vonatozást.

Az egész évben üzemelő néhány kisvasút mellett (mint a balatonfenyvesi, a királyréti, a kaszói, a lillafürdei kisvasút vagy a budapesti Gyermekvasút), március-áprilistól az ország egész területén újraindulnak a gőzösök, a motorvonatok és társaik.

Március közepén elindult a szezon a Felsőtárkányi Erdei Vasúton, Gyöngyösön a Mátravasúton és a Szob-Nagybörzsöny vonalon. Ez utóbbi vonalon három szakaszban vonatozhatjuk át a Börzsönyt. Az első vonalon Szobról Márianiosztrára, majd onnan Nagyirtáspusztára, végül pedig Nagybörzsönyre utazhatunk.

Börzsönyi kisvasút


Az egyik legkedveltebb hazai kirándulóhelyen, Szilvásváradon is lehet már vonatozni. Március 31-ig hétvégente, április 1-től naponta indulnak vonatok a Szilvásváradi Fatelep és a gyönyörű Fátyol-vízesés között. A Szalajka-völgyi vonatutat izgalmas kirándulásokkal lehet összekötni, például az Istállós-kői-barlanghoz vagy az éleskővári várromhoz.

Szilvásváradi Erdei Vasút


Április elsején indul a nyári szezon a Gemenci Erdei Vasúton. Április első hétvégéjén lehet már vasutazni a Hortobágyon, a Kemencei Erdei Múzeumvasúton, Mesztegnyőn és Nagycenken is.

Gemenci Erdei Vasút

Ha a Mecsekbe készültök, érdemes felülni az Almamelléki Állami Erdei Vasút szerelvényeire, amelyeket a helyiek csak Zselici Csühögőnek hívnak. Az Almamellék és Sasrét között közlekedő vonal különlegessége, hogy ez az ország legkeskenyebb nyomtávú vasútja. A Zselicben április 22-től várják a kirándulókat. Ugyanezen a napon indul a forgalom a Csömödéri Erdei Vasúton is.

Zselici Csühögő




2017. március 25.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!