Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Karácsony-történeti kiállítás a gödöllői Karácsonyházban

 

Karácsony-történeti kiállítás a gödöllői Karácsonyházban

A tárlat december 30-ig látogatható.

Igazi karácsony-történeti időutazásba csöppenhetnek, akik ellátogatnak a gödöllői Karácsonyházba és megtekintik a Harang csendül, ének zendül című kiállítást, amely a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Gödöllői Királyi Kastély és a Karácsonyház együttműködésével valósult meg.
Erzsébet királyné Gödöllőn töltött karácsonyai mellett megelevenedik a kiállításban a hazai karácsonyfa-állítás szokásának története és a frontkarácsonyok hangulata is. A kiállításból megtudhatjuk azt is, hogy bokrokat, muskátlit, fűszernövényeket öltöztettek ünnepi díszbe azokon a vidékeken, ahol nem volt fenyőfa vagy a család nem engedhette meg magának. 

Régi szaloncukros dobozokból is komoly kollekció látható a kiállításban. Kiderül az is, hogy a szaloncukor speciális magyar édességnek számított, főúri családok szalonban felállított fáin jelent meg a 19. században. Mivel a cukor drága volt, a paraszti családokban sokszor pótolták kenyérhéjjal, szén- vagy krumplidarabbal. A módosabbak kockacukorral vagy aszalt gyümölccsel helyettesítették a cukrot.

 

A kiállítás mesél a mézeskalácsról, az ostyáról, a habcsókról és persze kelt tésztákról, süteményekről, csokikról is.

Nyitvatartás:

A kiállítás december 30-ig látogatható.

December 24-én 9.00-12.00 nyitva
December 25-26-án zárva 
December 27-28-29-30-án 9-17.00 óra között nyitva

Belépő:

7 éves korig ingyenes, gyermek és diák jegy 250 Ft/fő, felnőtt jegy 500 Ft / fő.


Helyszín:

A Karácsonyház a Gödöllői Királyi Kastély és a Művészetek Háza közötti parkban lévő Várkapitányi lakban található a Szabadság út 2. szám alatt.Forrás: skanzen.hu

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!